LGBT organizacija će dodijeliti katoličkom biskupu nagradu za “branitelja LGBT pitanja” u Crkvi

Kontroverzna skupina ‘New Ways Ministry’, koja djeluje u Sjedinjenim Državama i nastoji potaknuti Crkvu da promijeni svoja učenja o homoseksualnosti, s ponosom najavljuje dodjelu Nagrade za izgradnju mostova biskupu Johnu Stoweu.

Kako je priopćeno iz ove organizacije, nagrada će biti uručena na svečanosti u petak, 15. studenoga 2024., na kojoj će biskup Stowe održati govor, a nakon toga će biti upriličen domjenak.

Papa Franjo imenovao je biskupa Stowea 2015. godine biskupom biskupije Lexington, Kentucky. “Od tada je bio stalan i snažan zagovornik LGBTQ+ pitanja u Katoličkoj crkvi Sjedinjenih Država”, ističe organizacija.

“Pokazao je solidarnost s LGBTQ+ katoličkom zajednicom prihvaćanjem transrodnog muškarca kao pustinjaka u svojoj biskupiji”, ističu organizatori nagrade. O tome smo pisali ovdje.

Godine 2023., prije nego što je Fiducia supplicans uopće objavljena, biskup Stowe izrazio je svoju podršku “blagoslovima” istospolnih zajednica.

Godine 2021. biskup je u američkoj državi Kentucky ponudio je “blagoslov” homoseksualnim aktivistima tijekom online događaja koji je 31. svibnja održala ‘katolička’ homoseksualna organizacija Dignity.

U lipnju 2020. Stowe je objavio video “Mjesec ponosa” u kojem se ispričao za crkvena učenja o homoseksualnosti.

NAJNOVIJE!