Srednja škola dopustila svome učeniku da se identificira kao vuk

Škola u Škotskoj službeno je dopustila svome učeniku da se identificira kao vuk.

Srednjoškolac iz Škotske je terijan, odnosno osoba koja se identificira kao životinja zarobljena u ljudskom tijelu. Kažu da su učitelji podrška mladiću.

Lokalne vlasti su priopćile da učenik pripada skupini koja je sebe nazivala ‘krznenima’ i poistovjećuju se sa životinjama.

Inače, sve veći broj školaraca identificira se kao životinja, uključujući lisice, zmajeve, ptice, zmije, morske pse, pa čak i dinosaure.

Međutim, neuropsiholog dr. Tommy MacKay kaže: “U znanosti ne postoji stanje kao što je disforija vrste. Nije iznenađujuće da ovo vidimo u doba kada se mnogi ljudi žele identificirati kao nešto što nisu, ali umjesto da djetetu dopustimo da se identificira kao vuk, trebali bismo slijediti zdravorazumski pristup i reći mu da se trgne i uhvati u koštac sa samim sobom”, piše Daily Mail.

Vijest dolazi nakon što je škola u Aberdeenshireu prošle godine morala demantirati glasine da se tamošnji učenik identificirao kao mačka i da mu je u WC-u stavljena posuda za izmet.

Ranije ove godine pokazalo se da su grupe korisnika TikToka organizirale susrete diljem Britanije za one koji su se identificirali kao životinje.

Škotska vlada odbila je komentirati. Podrazumijeva se da ne postoje smjernice za podršku osobama koje tvrde da imaju disforiju vrste.

NAJNOVIJE!