3 moćne riječi za one koji su danas tjeskobni, povrijeđeni, uplašeni

Ove 3 moćne riječi su za one koji su danas tjeskobni, povrijeđeni i uplašeni te ne vide izlaz iz svoje teške situacije.

Tijekom godina naučio sam gledati na teška razdoblja u životu kao na prilike za primanje Božje nadnaravne pomoći i utjehe. Iako sam morao (i morat ću) proći kroz teške okolnosti, otkrio sam da će Njegova milost daleko nadmašiti sve s čime ćemo se ikada suočiti. Bog je jedini koji može uzeti negativnu situaciju i riješiti je za naše dobro (sjetite se Rimljanima 8, 28).

Bog je tu!

Jednom kada shvatite istinu ove 3 moćne riječi, doživjet ćete Boga na potpuno novi način, a životne borbe neće umanjiti vaš mir i radost.

Lako je biti sretan i zahvaljivati ​​Bogu kada je život dobar. Ali puno je teže zahvaljivati ​​Bogu kada prolazimo kroz loša vremena.

U Propovjedniku 7 učimo da Bog nije stvorio život da bude isti dan za danom – vječno stanje sreće. Stih 14 kaže: “U sretan dan uživaj sreću, a u zao dan razmišljaj: Bog je stvorio jedno kao i drugo – da čovjek ne otkrije ništa od svoje budućnosti.” U lošim danima trebamo se sjetiti da je sve u životu pod Božjom kontrolom. Čitati da je “Bog stvorio jedno kao i drugo” može biti prilično neugodna istina. Ipak, ako je Bog suveren, to znači da je On nad svim stvarima. Propovjednik nas upozorava da ne vjerujemo okolnostima u kojima živimo, jer se i najbolji dan može promijeniti u trenu. Umjesto toga, trebamo se pouzdati u našeg nepromjenjivog Boga (Malahija 3, 6; Hebrejima 13, 8).

“… ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.” (Matej 28, 20)

Dobra vijest je da je Isus s nama u svakoj oluji, a mi ćemo izaći jači iz nje. On je taj koji nas voli bezuvjetno i On je taj koji može uzeti čak i teška razdoblja i pretvoriti ih u nešto dobro ako se pouzdamo u Njega.

Kada ste povrijeđeni, zabrinuti, uplašeni … potičem vas da trčite Bogu – “Izvoru svake utjehe” (vidi 2. Korinćanima 1, 3). Provedite vrijeme u Njegovoj Riječi, razgovarajte s Njim u molitvi i odlučite Ga obožavati čak i kada vam se ne da.

Psalam 34, 18 kaže: “Gospodin je blizu onih koji su slomljena srca.” On vidi svaku povredu, svaku kušnju i svako razočarenje. On zna kada smo tjeskobni ili uplašeni. A ako mu dopustimo, On će uzeti te stvari i riješiti ih za naše dobro.

NAJNOVIJE!