Bračni par koji se prijavio za “samoubilačku kapsulu” snimit će umiranje kamerom

Cijeli proces traje oko 10 minuta.

Britanski par koji planira okončati zajednički život u dvostrukoj samoubilačkoj kapsuli zabilježit će svoje posljednje trenutke kamerom.

Peter Scott i njegova supruga Christine planiraju otputovati u Švicarsku i postati prvi državljani Ujedinjenog Kraljevstva koji će koristiti visokotehnološki sustav potpomognutog umiranja Exit Internationala, poznat kao kapsula Sarco.

Ova 3D tiskana kapsula, koja je opisana kao “Tesla eutanazije”, postavljena je na postolje na kojem se nalazi kanister tekućeg dušika. Ovaj plin uzrokuje smrt korisnika gušenjem inertnim plinom.

Korištenje dušika brzo smanjuje razinu kisika, uzrokujući da se osobe unutar kapsule brzo osjećaju omamljeno prije nego što izgube svijest nakon samo 60 sekundi. Cijeli proces traje oko 10 minuta.

Odlučili su napustiti svijet nakon 46 godina braka

Peter je objasnio da su on i Christine (80) odlučili zajedno napustiti ovaj svijet nakon 46 godina braka jer joj je dijagnosticirana vaskularna demencija. Britanske zdravstvene vlasti navode da se ovo stanje, koje je uzrokovano smanjenim dotokom krvi u mozak, obično pogoršava s vremenom.

Kako kršćani trebaju reagirati na eutanaziju?

Umirovljeni pilot RAF-a Peter (86) objasnio je da nije mogao podnijeti gledati kako njegova voljena žena propada te da također “nije želio živjeti bez nje”, zbog čega su se prijavili za korištenje kontroverzne kapsule Sarco.

“Imali smo dug, sretan, zdrav i ispunjen život, ali evo nas u starosti koja ne donosi lijepe stvari. Shvaćamo da drugi ljudi možda ne dijele naše osjećaje i poštujemo njihov stav. Ono što želimo je pravo izabrati”, rekao je i dodao:

“Duboko me deprimira što to ne možemo učiniti ovdje u Ujedinjenom Kraljevstvu.”

Nakon ulaska u kapsulu, Peter i Christine će dobiti tri pitanja: “Tko ste?”, “Gdje ste?” i “Znate li što se dogodi kada pritisnete gumb?”.

Kapsula je spremna

76-godišnji australski liječnik rekao je da je dvostruka kapsula spremna za lansiranje.

“Kapsula za dvije osobe radi točno kao jedna Sarco kapsula, ali postoji samo jedan gumb, pa će oni odlučiti tko će ga pritisnuti”, rekao je dr. Nicke.

“Onda se mogu zagrliti i jedno od njih će pritisnuti gumb.”

NAJNOVIJE!