Biskup Strickland: Poricati da je Isus jedini put do Boga Oca je hereza

“Molite se za papu Franju da jasno kaže da je Isus Krist jedini Put. Poricati ovo znači poricati Njega."

‘Jedini put do Boga Oca je preko njegova Sina Isusa Krista. Poricati ovo znači poricati katoličku vjeru, to se zove hereza’, napisao je biskup Strickland odgovarajući papi Franji.

Naime, papa Franjo je na skupu mladih u Singapuru izjavio kako sve religije vode do Boga, čime je negirao potrebu za Spasiteljem Isusom Kristom kao jedinim putem do Boga.

Objavivši kratku poruku na X/Twitteru u petak, emeritus biskup Joseph Strickland dao je, kako se čini, javni odgovor na kontroverzne komentare pape Franje ranije tog dana o vjerskoj autentičnosti.

“To je ono što Katolička crkva uči o jedinstvu Isusa Krista”, napisao je Strickland, povezujući se s vatikanskim dokumentom Dominus Jesus iz kolovoza 2000. godine.

“Jedini put do Boga Oca je kroz Njegovog Sina Isusa Krista,” nastavio je Strickland. “Poricati ovo znači poricati katoličku vjeru, to se zove hereza.”

“Molite se za papu Franju da jasno kaže da je Isus Krist jedini Put. Poricati ovo znači poricati Njega. Ako se odreknemo Krista, On će se odreći nas, ne može se odreći samog sebe”, napisao je Strickland u drugoj objavi na društvenim mrežama.

Njegovi komentari dolaze kao odgovor na opaske koje je papa Franjo iznio u Singapuru mnogo sati ranije, obraćajući se međureligijskoj skupini mladih ljudi.

NAJNOVIJE!