Nigerijsku regiju pogodile poplave: Biskupija moli za pomoć zbog tisuća beskućnika

Biskupija Maiduguri u sjeveroistočnoj Nigeriji apelira na molitve i humanitarnu pomoć za tisuće ljudi raseljenih zbog poplava koje su se intenzivirale 10. rujna.

U objavi na Facebooku, biskupija je objavila da su poplave u gradu Maiduguriju najgore koje je regija doživjela u posljednjih nekoliko desetljeća.

Slike koje kruže društvenim mrežama prikazuju katedralu svetog Patrika potopljenu pod vodom i nekoliko vidljivih krovova zgrada u okolnim dijelovima grada poznatog po aktivnostima Boko Harama.

Vjeruje se da je katastrofalni događaj rezultat oštećenja brane Alau

Objašnjavajući prirodu razaranja u objavi na Facebooku, biskupija je rekla: “Grad Maiduguri doživio je najgore poplave u više od 30 godina … Tisuće su ostale beskućnici i nitko još ne zna broj smrtnih slučajeva.”

“Molite se za nas”, zamolio je predstavnik biskupije u objavi, dodajući da biskupija radi na pružanju podrške kako bi pomogla pogođenima.

Biskupija je rekla da nema hrane, skloništa ili sanitarnih objekata za one raseljene zbog poplava, dodajući: “Vlada je ponovno otvorila kampove za interno raseljene osobe, ali oni su preplavljeni brojem onih koji traže utočište.”

U daljnjim pokušajima da opiše prirodu katastrofe, biskupija je rekla da su podivljale vode probile granice zoološkog vrta, dopuštajući opasnim životinjama da slobodno šetaju.

NAJNOVIJE!