Svećenik završio u zatvoru nakon što je prevario vjernike

Bivšoj župljanki je također darovao ček od 1.000 funti.

Bivši svećenik osuđen je na šest mjeseci zatvora nakon što je prevario svoju zajednicu za 10.000 funti, a ožalošćenu udovicu za 1.000 funti.

50-godišnji Adrian Robert McLaughlin iz Church Avenue u Dunmurryju, osuđen je u utorak na sudu u Belfastu.

McLaughlin je prethodno proglašen krivim za prijevaru od 10.000 funti od irske crkve St Coleman u Dunmurryju između 15. listopada i 30. studenog 2016.

Porota ga je također proglasila krivim za prijevaru župljanke udovice za 1000 funti između 24. rujna i 31. listopada 2016., javlja BBC.

U svojim primjedbama o kazni, sudac Patrick Lynch KC rekao je da je McLaughlin smatrao župu kao osobno vlasništvo i da je zlorabio povjerenje svoje zajednice.

Sud je čuo kako je McLaughlin uplatio ček od 10.000 funti namijenjen zamjenskim orguljama nakon požara u crkvi.

Foto: Google Street View

Također se čulo da je bivšoj župljanki darovao ček od 1.000 funti pod uvjetom da će se ta sredstva iskoristiti za kupnju spomen predmeta u čast njezinog preminulog supruga.

McLaughlin je zatražio da redak primatelja na čeku ostane prazan, ispunio svoje ime i stavio gotovinu u džep.

Sudac Lynch rekao je sudu da je pročitao izjave o utjecaju na žrtve, a udovica je govorila o svojoj “uzrujanosti” što ju je lagao McLaughlin za kojeg je rekla da je “netko u koga smo moj pokojni suprug i ja vjerovali”.

Sudac je rekao da se u svakoj rečenici njezine izjave osjeća “povrijeđenost i razočaranje”.

McLaughlin je dobio kaznu od 12 mjeseci, od čega će polovicu odslužiti u pritvoru prije nego što bude pušten na slobodu.

NAJNOVIJE!