Muslimanski ekstremisti s mačevima teroriziraju kršćane, obilježavaju kuće križevima u Bangladešu

Nered je izbio u toj južnoazijskoj državi prošlog mjeseca.

Organizacija za progon upozorava na nedavna događanja u Bangladešu koja navodno već dovode kršćane i druge pripadnike manjinskih religija u ozbiljnu opasnost.

“Prije otprilike mjesec dana, nakon nekoliko tjedana zaista krvavih prosvjeda i krvavog gušenja prosvjeda od strane vlade, vlada Bangladeša je svrgnuta u biti vojnim udarom”, rekao je za CBN News Joel Veldkamp, ​​voditelj međunarodnih komunikacija u Christian Solidarity International (CSI).

Nastavio je: “Ono što je uslijedilo bilo je otprilike tjedan dana nereda u kojima su hinduse, kršćane i budiste diljem Bangladeša napadale rulje koje su organizirale islamističke skupine.”

Nered je izbio u toj južnoazijskoj državi prošlog mjeseca nakon što je prosvjedni pokret predvođen studentima izbacio premijera Sheika Hasinu s dužnosti.

Dobitnik Nobelove nagrade za mir Muhammad Yunus položio je prisegu kako bi pomogao u vođenju privremene vlade i ponovnom uspostavljanju reda. Zasad nestabilnost i dalje postoji, prenosi Glas Amerike.

Uzimajući u obzir novonastali kaos – i činjenicu da je Bangladeš većinski muslimanska zemlja – ovi se događaji smatraju nevjerojatno zabrinjavajućim.

Unatoč velikom većinskom islamskom stanovništvu, Bangladeš ima ono što je Veldkamp nazvao “dugom poviješću sekularizma i tolerancije”, s njegovom vladom koja je prije pada postojala u sekularnom obliku.

Promjenjiva i kaotična dinamika sada tjera stručnjake poput Veldkampa da brinu o tome što bi moglo uslijediti sljedeće.

“Sada kada je vlada svrgnuta… krajnje smo zabrinuti da su brane sada na neki način otvorene za mnogo šire islamističko i džihadističko nasilje protiv kršćana, protiv budista, protiv hindusa, protiv svih nemuslimana u zemlji”, rekao je.

NAJNOVIJE!