Dva migranta zatvorena u Belgiji jer su silovala mladića

Ovaj čin su snimili svojim telefonima.

Mohammed i Jalal, dvojica marokanskih državljana, osuđeni su na po pet godina zatvora, uvjetno na jednu trećinu kazne, jer su uz prijetnju oružjem silovali mladića dok je s prijateljima uživao u noćnom provodu na trgu u Liègeu.

Suprotno željama državnog odvjetništva, sud je odbacio optužbe za otmicu, homofobiju i rasizam. Prema državnom tužiteljstvu, kaznena djela su se mogla kvalificirati kao takva jer su osumnjičenici držali žrtvu u WC-u i natjerali je da vrišti “Vive le Maroc”, što na hrvatskom jeziku znači “Živio Maroko”.

Dana 25. studenoga 2023. oko 4:00 ujutro, dok su bili u patroli na trgu u Liègeu, policiju je zaustavio mladić u ulici du Pot d’Or, koji im je rekao da je bio silovan.

Objasnio je da je s prijateljima otišao u kafić na proslavu jednog od rođendana, a čim su stigli, dvojica muškaraca su za njima ušla u WC.

Zgrabio je mladića za kapuljaču

Mohammed je potapšao mladića po ramenu i oponašao gestu ušmrkavanja droge. Dvije su djevojke odbile ono što se činilo kao ponuda za konzumiranje narkotika, dok pritužiteljica nije bila svjesna značenja mimičnog gesta. Mohammed je tada rekao: “Ne, nije ono što misliš”, namigujući mladiću.

Kad su dvije djevojke ušle u WC kako bi otišle u žensku kupaonicu, Mohammed je zgrabio mladića za kapuljaču njegove majice, stavivši mu ruku na usta kako bi ga spriječio da viče, i odveo ga u muški WC. Jedan od protagonista je u tom trenutku izvadio vatreno oružje. Izložen je i nož.

Dvojica osuđenih migranata potom su natjerala mladića na oralni seks nad svakim od njih, udarajući ga, vrijeđajući i tjerajući ga da viče “Vive le Maroc”. Ovaj čin su snimili svojim telefonima.

Dvojicu osumnjičenika policija je brzo uhitila.

Jedna od njih izjavila je da ih je upravo mlada žrtva seksualno napastovala. Međutim, sud je odbacio ovu tvrdnju, budući da video koji je pronašla policija dokazuje žrtvinu verziju događaja.

NAJNOVIJE!