Otac herojskom reakcijom spasio bebu od smrti, kamere su sve zabilježile

Dramatične scene odigrale su se na jednoj ulici u Galatiju, u Rumunjskoj. Zaštitnički instinkt jednog oca spasio je život osmomjesečnoj bebi.

Muškarac je šetao dijete u kolicima po pločniku, kada se automobil, koji je trenutak prije toga sudjelovao u prometnoj nesreći, prevrnuo i krenuo prema njima.

Nevjerojatnim refleksom, otac-heroj uspio je u posljednjem trenutku skloniti dijete s puta automobila, piše Antena Observator.

Kamere su zabilježile trenutak, a snimka je postala viralna.

Muškarac je imao samo djelić sekunde da reagira. Automobil, kojeg je udario vozač koji nije pazio prilikom promjene trake, prevrnuo se i nekontrolirano se kotrljao po pločniku.

Udarac u stup usmjerio ga je izravno prema obitelji koja je izašla u šetnju s osmomjesečnom bebom.

Otac je u trenutku nesreće razgovarao telefonom

Iako je otac djeteta u trenutku nesreće razgovarao telefonom, pokazao je nevjerojatan refleks. Prvo je povukao kolica jednom rukom, a zatim ih jednostavno podigao u zrak, čime je izbjegao udarac automobila.

“Povukao sam kolica… kao što bi to svaki roditelj učinio. To bi svaki roditelj učinio u tom trenutku. Prema nama je dolazila hrpa nekontroliranog metala. Čekao sam trenutak da vidim kuda ide. I da, stvarno je išao prema nama”, rekao je Florin Dorojan, otac djeteta.

Nesreća se dogodila u srijedu navečer, na prometnoj ulici u Galatiju. Bilo je to vrijeme kada obitelj Dorojan obično izlazi u šetnju s Vladucem, najmlađim članom obitelji.

“Odmah nakon toga sam doživjela napad panike. Jako sam se uplašila. Bila sam jako uplašena za dijete, jer sam mislila da će automobil naletjeti na njega. On se malo uplašio tada, zaplakao je, ali se brzo smirio. Mislim da se uplašio zbog buke…”, kaže Mirela Dorojan, majka djeteta.

Za Vladuća, njegov otac će uvijek biti heroj, doslovno.

Bog je zaštitio obitelj

Ipak, obitelj je imala i Božju zaštitu. Stol postavljen ispred pekare poslužio je kao štit od dijelova automobila koji su se otkinuli prilikom udara. Zaposlenice u pekari odmah su izašle provjeriti jesu li prolaznici u redu.

“Mislim da je instinkt. Uzeo je kolica u ruke i stavio ih točno u naš kut, kod trgovine”, rekla je upraviteljica pekare.

Za volanom automobila koji je završio na pločniku bio je 18-godišnji vozač. Mladić je, čudom, iz ove nesreće izašao neozlijeđen.

Vozač, koji je bio na rubu izazvati tragediju, je 24-godišnji muškarac. Prošao je samo s kaznom od 650 leja (oko 130 eura) zbog nepažnje pri promjeni smjera kretanja.

Upozoravamo da je snimka uznemirujuća!

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!