Antikrist će USKORO biti otkriven svijetu

Pitanje tko je Antikrist fascinira i zbunjuje ljude već stoljećima. Tijekom povijesti, mnogi su pojedinci, od Rimskog cara Nerona do Adolfa Hitlera i modernih figura poput Donalda Trumpa i Elona Muska, bili sumnjivi kandidati za ovu zloslutnu ulogu.

Svako doba imalo je svoje vlastite razloge za ove sumnje, ovisno o političkim i društvenim kontekstima.

U Bibliji se pojam “Antikrist” ne pojavljuje izravno. Umjesto toga, koristi se kroz različite izraze kao što su “zvijer iz mora” i “mali rog” u Knjizi proroka Daniela i Knjizi Otkrivenja. Ovi opisi daju sliku o moćnom vođi koji će se suprotstaviti Božjoj volji i vladati svijetom.

Danielova vizija prikazuje četiri zvijeri, od kojih svaka simbolizira različita kraljevstva. Mala zvijer s deset rogova, koja će se na kraju istaknuti, bit će moćan lider, inicijalno beznačajan, koji će vladati svijetom i progoniti Božji narod tri i pol godine.

15 biblijskih stihova o Antikristu: Proročanstva i upozorenja

Zvijer sa sedam glava i deset rogova

U Otkrivenju, apostol Ivan opisuje zvijer s sedam glava i deset rogova, koja dobiva moć od crvenog zmaja (Sotone) i zahtijeva obožavanje putem “znaka zvijeri” (666). Povijesne figure poput Nerona i Hitlera ne ispunjavaju sve ove kriterije, što sugerira da Antikrist još uvijek nije došao.

U drugom pismu Solunjanima, apostol Pavao opisuje Antikrista kao osobu koja će se uzvisiti iznad Boga, raditi lažna čuda i biti otkrivena tek kada “uzdržavatelj” bude uklonjen. Mnogi vjeruju da je taj uzdržavatelj Sveti Duh, koji trenutno sprječava širenje zla.

Kada Sveti Duh (navodno) bude uklonjen, Antikrist će biti otkriven svijetu. No, za povlačenje Duha Svetoga ne postoje nikakvi biblijski ili crkveni dokazi.

Sve ove biblijske slike i povijesne spekulacije ukazuju na složenost i tajanstvenost identiteta Antikrista. Iako se različiti pojedinci kroz povijest čine pogodnim za ovu ulogu, biblijski opisi sugeriraju da pravi Antikrist još uvijek nije došao.

NAJNOVIJE!