Albanija više nije većinski muslimanska zemlja, broj kršćana je naglo porastao

Albanija više nije većinski muslimanska zemlja, što predstavlja značajnu promjenu u demografskoj slici ove balkanske države.

Prema najnovijem popisu stanovništva, broj muslimana je pao na 45,7%, što je smanjenje od 11% u usporedbi s prethodnim popisom. Ovaj pad muslimanskog stanovništva odražava rast kršćanske zajednice u zemlji.

Mar Mari Emanuel, komentirajući ovu promjenu, naglašava da je Isus Krist stvoritelj svakog ljudskog bića, bez obzira na to priznaje li to netko ili ne.

Prema njegovim riječima, istina o postojanju jednog Boga, čije je ime Isus Krist, nepromjenjiva je, i svi će je, prije ili kasnije, spoznati.

Govoreći o ljubavi u kršćanstvu, Emanuel ističe da nijedna religija ne prikazuje ljubav na isti način kao kršćanstvo, koje je oličeno u savršenom Bogu i čovjeku, Isusu Kristu iz Nazareta.

Niti jedan drugi religijski vođa, bilo da je riječ o Budi, Krišni ili Muhamedu, ne definira ljubav na način na koji to čini Isus Krist. Ljubav u kršćanstvu je apsolutna, bez početka i kraja, neograničena i vječna.

NAJNOVIJE!