Papa Franjo kaže da je svjesno protivljenje migraciji ‘težak grijeh’

Protivljenje migraciji bilo koje vrste 'kada se čini svjesno i odgovorno, težak je grijeh', rekao je papa Franjo.

Papa Franjo osudio je pokušaje reguliranja imigracije, rekavši da oni koji “sustavno” rade na “odbijanju migranata” čine “težak grijeh”.

Tijekom opće audijencije, Papa je pozvao na razmišljanje o ljudima koji “prelaze mora i pustinje” u potrazi za sigurnim životom. Istaknuo je da mora i pustinje postaju “groblja migranata”, te da se većina tih smrti mogla spriječiti.

Papa je oštro kritizirao one koji se protive migraciji, nazivajući to svjesnim i odgovornim grijehom, te se pozvao na Sveto pismo: “Ne tlači došljaka niti ga ugnjetavaj”. Naglasio je da su siromašni, uključujući migrante, uvijek pod Božjom zaštitom.

Također je ukazao na nepravdu u svijetu, gdje migranti ostaju nevidljivi za većinu, dok ih samo Bog vidi i čuje njihove vapaje.

U svojoj poruci nije pravio razliku između legalne i ilegalne imigracije, već je pozvao na otvaranje granica i pružanje sigurnih puteva za one koji bježe od rata, nasilja i katastrofa.

Na kraju, pohvalio je organizacije koje spašavaju migrante, uključujući “Mediterranea Saving Humans”, koje je nazvao borcima za civilizaciju.

NAJNOVIJE!