Pastor proglašen krivim za “kriminalno uznemiravanje” zbog prosvjeda protiv drag kraljica

Kanadski pastor Derek Reimer proglašen je krivim za “kriminalno uznemiravanje” zbog prosvjeda protiv “drag queen story hour” događaja namijenjenih djeci u javnoj knjižnici.

Sudac je također utvrdio da je prekršio uvjete jamčevine, koji mu zabranjuju prosvjedovanje na LGBT događajima.

Reimer, vođa kršćanske organizacije MISSION7 koja se bavi pomaganjem beskućnicima u Calgaryju, rekao je za LifeSiteNews da su optužbe protiv njega rezultat incidenta od 25. ožujka do 2. travnja ove godine.

Suočava se s mogućom kaznom do dvije godine zatvora, a uskoro će biti objavljen datum izricanja kazne.

Iako je proglašen krivim za “kriminalno uznemiravanje,” sutkinja Karen Molle ga je oslobodila optužbi za remećenje javnog reda, odbacujući dvije optužbe vezane uz korištenje megafona ispred dva različita drag queen događaja.

Reimer je također proglašen krivim za četiri slučaja kršenja uvjeta jamčevine, koji mu zabranjuju prosvjedovanje ispred “drag queen story time” događaja u Calgaryju.

Reimerov odvjetnik, Andrew MacKenzie, istaknuo je da je moguća žalba na presudu od 22. kolovoza. Reimer je trenutačno na slobodi uz jamčevinu, ali se još suočava s presudom zbog incidenta iz veljače 2023., kada je prosvjedovao ispred još jednog drag queen događaja za djecu i bio nasilno uklonjen iz javne knjižnice.

Zakon donesen prošle godine u Calgaryju zabranjuje određene prosvjede unutar i izvan javnih zgrada u vlasništvu grada, a prekršitelji mogu biti kažnjeni globom do 10.000 dolara i zatvorom do jedne godine.

NAJNOVIJE!