Otac prisiljavao ženu i djecu da piju “tekućinu za izgon đavola”

Neimenovani muškarac (48) iz Novare, u Italiji, godinama je prisiljavao svoju ženu i djecu da piju specijalnu “tekućinu” koju je i sam konzumirao, vjerujući da će tako “istjerati đavola”.

Otac je uhićen zbog zlostavljanja nakon što je supruga, napokon skupivši hrabrosti, otišla u policiju i ispričala kroz kakav je pakao prolazila godinama.

Priča je šokirala lokalnu policiju, ali i širu zajednicu.

Policajci su odmah nakon prijave intervenirali u obiteljskom stanu, gdje su zatekli jedno od dvoje maloljetne djece u vrlo lošem fizičkom stanju. Dijete je bilo blijedo i izmučeno.

Kako su kasnije saznali, dijete je moralo popiti pet litara “mješavine”, zbog čega je povraćalo i imalo snažne grčeve u trbuhu.

U spavaćoj sobi pronađena su dva spremnika, jedan pun, drugi prazan, u kojima se nalazila tekućina koju je muškarac koristio.

Prema prijavi, a što je kasnije potvrdila i kćer, uznemiravanje je trajalo čak deset godina, ali se očevo ponašanje pogoršalo u prosincu 2020. godine.

Tada je muškarac bio uvjeren da treba “osloboditi svoju obitelj od demona”. Počeo ih je prisiljavati da piju “mješavinu”, i to po pet litara dnevno, zbog čega su neprestano imali proljev, mučninu i gubitak apetita.

Nakon uhićenja, muškarcu je određen pritvor.

Odluka o zadržavanju u zatvoru donesena je iz predostrožnosti, kako ne bi ponovno počinio kazneno djelo.

NAJNOVIJE!