Brazilski svećenik zlostavljao tinejdžerke: Jednu prisilio na pobačaj

Brazilska policija uhitila je 31-godišnjeg katoličkog svećenika, nakon što je istraga zaključila da je zlostavljao najmanje četiri tinejdžerke.

Otac Paulo Araújo da Silva prijavljen je anonimno prošle godine. Policija je ubrzo pokrenula istragu te pričala s jednom od žrtava, sedamnaestogodišnjom tinejdžericom koja je vezu s ocem da Silvom započela kad je imala samo 14 godina. Istražiteljima je ispričala kako je svećenik snimao njihove spolne odnose te snimke pohranjivao, prenosi Crux.

Iz policije su poručili kako je da Silva vršio ogroman pritisak na žrtvu kada je saznao da im se obratila.

“Pretrpjela je veliko psihološko nasilje jer svećenik nije samo uzimao žrtve iz svoje župe već ih je prisiljavao da ostanu u vezi s njim”, poručio je zamjenik José Barradas Jr, dodavši kako je djevojkama govorio: “Ako nećeš biti sa mnom, nećeš biti ni s kim drugim.”

Jednu žrtvu prisilo na pobačaj

Jedna od žrtava otkrila je istražiteljima kako je zatrudnjela 2023. godine, a on joj je odmah rekao da napravi abortus.

U tome mu je pomogao 34- godišnjak, koji je nekoliko dana bio u bijegu, da bi ga policija kasnije uhvatila.

“Radi se o prijatelju svećenika te osobi koja je dala tinejdžerki tabletu koju je popila i koja je rezultirala pobačajem”, dodao je Barradas. Istaknuo je i kako je tijelo fetusa bilo pokopano u dvorištu kuće tog muškarca.

Sve identificirane žrtve su župljanke župe sv. Petra u biskupiji Coari (regija Amazonas), gdje je Paulo Araújo da Silva služio. Prema iskazima, od svojih je žrtava tražio da dovedu i druge djevojke kako bi imali grupni seks te je odnose uvijek snimao.

Kada su policijski agenti upali u prostore župe kako bi ga uhitili, pronašli su da Silvu u krevetu s djevojkom koja je tek napunila 18.

Policija je zaplijenila svećenikov mobitel u kojem je pronađeno više od 260 videozapisa koji prikazuje seksualne odnose svećenika s maloljetnicama.

Nakon što je svećenik uhićen biskupija je objavila priopćenje u kojem je izrazila svoju solidarnost sa žrtvama i njihovim obiteljima te im ponudila svoju pomoć. Također su, stoji u priopćenju, poduzete “sve potrebne kanonske mjere” te je da Silva suspendiran i više ne smije služiti u župi.

Nije isključeno da su svećeniku u njegovim zlodjelima pomagale i druge osobe, a moguće je da postoji i još žrtava, poručeno je iz policije.

NAJNOVIJE!