Veliki požar u Novom Sadu: Stradalo je najmamke šest osoba

U Novom Sadu sinoć oko 2:30 izbio je veliki požar u obiteljskoj kući na križanju Ulice Đorđa Dere i Ulice Davida Rackovića u naselju Salajka.

Prema informacijama koje prenosi Telegraf, u požaru je stradalo najmanje šest osoba, a potraga za tijelima još uvijek traje.

“Hitna pomoć je intervenirala oko 2 sata i 54 minute. Nemamo precizne podatke o broju poginulih jer je teško utvrditi točan broj”, izjavio je za Tanjug glasnogovornik Hitne pomoći Zoran Krulj.

Liječnica Nikolina Marić iz Hitne pomoći izjavila je za 021.rs da su na mjesto nesreće stigli u 2:45, no već je bilo prekasno. Navela je kako nisu mogli ništa drugo učiniti osim konstatirati smrt više osoba.

Uzrok požara pod istragom
Potpredsjednik vlade Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u požaru u Novom Sadu smrtno stradalo šest osoba – roditelji i četvero djece.

“Tijela nastradalih prenesena su u Centar za sudsku medicinu, a pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog tragičnog događaja“, rekao je ministar.

Na licu mjesta su prisutni policija, vatrogasci i hitna pomoć, a policijski očevid je u tijeku. Prema prvim informacijama, postoji sumnja da je požar izbio zbog električnog bicikla koji je bio na punjaču.

“Dozivao sam ih, ali nisu me čuli”
“Vidio sam da kuća gori. Počeo sam ih dozivati, ali nisu me čuli”, izjavio je za Telegraf prvi susjed stradale obitelji. Inače, Salajka je jedna od starijih gradskih četvrti Novog Sada.

Pomolimo se za cijelu situaciju!

NAJNOVIJE!