Majka dala život da zaštiti dijete: Napadač ju je izbo nožem

Alberta Obinim (43) umrla je pokušavajući obraniti svoju obitelj od napadača koji je u nedjelju oko 23.20 sati nožem napao njezino dijete u kući u Gortonu u Manchesteru.

Očevici su ispričali kako je 43-godišnja majka navodno s djetetom u naručju pobjegla iz kuće i izjurila s imanja, no Albertu je napadač nekoliko puta ubo nožem te je na mjestu proglašena mrtvom.

Albertina kći (17) i suprug (64) trenutačno su u bolnici s ozljedama opasnim po život, a zbog sumnje na ubojstvo uhićen je 22-godišnjak.

Susjeda je rekla da su ona i njezin dečko izjurili van nakon što su čuli “jaukanje” na ulici, samo da bi pronašli malo dijete kako se skriva u njihovom grmlju.

“Bila je nevjerojatna, bila je divna. Prošli tjedan sam doslovno razgovarao s njom. To je pravi šok. Ima divnu obitelj”, rekli su Albertini susjedi, piše Metro.

Drugi očevidac, koji se nazvao Rees, rekao je da je sjedio u svom automobilu kada je vidio kako netko lovi djevojku niz ulicu s nožem prije nego ju je ubo.

“Čuo sam susjede kako govore ‘uđi, uđi’”, ispričao je i dodao da ju je pokušao obraniti tako što je mladiću rekao da je “pusti na miru”, ali da ju je on tada izbo.

Mladić je trčao s nožem

Druga žena je rekla da je čula ljude kako “vrište” i rekla je da je vidjela mladića kako trči s nožem.

“Govorili su ‘ima nož’. Bilo je strašno, ljudi su bili unutra, nitko nije htio izaći”, dodala je susjeda.

Obiteljski prijatelj rekao je da je gospođa Obinim bila članica ganske urbane zajednice i da je pohađala Blessed Baptist Temple, kršćansku crkvu u obližnjem Levenshulmeu.

“Bila je jako draga žena. Jako sam je dobro poznavao. Svi zajedno idemo u crkvu. Uvijek je razgovarala s ljudima i svima je bila majka. Uvijek je bila nasmijana”, rekao je obiteljski prijatelj.

Derrick Wiafe, još jedan obiteljski prijatelj, opisao je gospođu Albertu kao “snažnu i inspirativnu ženu”.

NAJNOVIJE!