‘Zahvaljujem Bogu’: Čovjek izvukao nestalo dijete s autizmom iz velike bare

Brza reakcija i hrabrost jednog zamjenika šerifa s Floride spasili su petogodišnjeg dječaka s autizmom od utapanja u velikoj bari.

Vidjeli smo mnogo primjera u Bibliji gdje Bog čudesno spašava ljude koje voli. No, kada pogledamo oko sebe, i dalje možemo vidjeti takva čuda gdje je Božja ruka očita.

U ovoj priči svjedočimo Božjoj zaštiti kroz hrabre postupke jednog zamjenika šerifa koji je djelovao u trenutku krize. To nas podsjeća kako Bog često djeluje kroz obične ljude kako bi zaštitio Svoju djecu, posebno one koji su najranjiviji.

U utorak navečer, otac iz Deltona na Floridi nazvao je hitnu službu u panici. Njegov mladi sin s autizmom izašao je iz kuće kroz vrata na katu. Alarm se oglasio, ali dječak je već bio nestao. Obitelj ga je tražila posvuda i zamolila susjede za pomoć prije nego što su pozvali policiju.

Kad je policija stigla, pretražili su kuću i područje oko nje. Obitelj im je rekla da njihov sin ima autizam i voli vodu, što je bila ključna informacija koja je pomogla policiji da zna gdje tražiti.

Policija je počela provjeravati obližnje ribnjake i jezera, znajući da bi mogla biti opasna za nestalog dječaka. Oko 19:48 sati, zamjenik šerifa Wes Brough čuo je zvuk i ugledao dječaka u velikom ribnjaku. Dijete se držalo za trupac u vodi.

“Iskazivao je zvukove kako bi privukao moju pažnju i držao se za mrtvo stablo koje je jedva izvirivalo iz vode”, kasnije je rekao Brough.

Bez oklijevanja, zamjenik Brough skočio je u ribnjak i otplivao do dječaka. Njegova tjelesna kamera zabilježila je cijeli događaj.

Snimka zaslona: YouTube

“Osjetio sam kao da se moje vlastito dijete drži za mene.”

Video prikazuje Brougha kako pliva do dječaka i nosi ga sigurno natrag na kopno. Dječak se čvrsto držao za zamjenika, što je dirnulo Broughovo srce. Rekao je: “Osjetio sam kao da se moje vlastito dijete drži za mene.” Brough ima troje djece, uključujući petogodišnjaka.

Kada su izašli iz vode, liječnici su pregledali dječaka i ustanovili da je u redu. Zatim su ga sretno ponovno ujedinili s njegovom jako olakšanom obitelji. Ono što je moglo biti tužna priča imalo je sretan završetak.

Ovo uspješno spašavanje pokazuje koliko je važno posebno obrazovanje. Zamjenik Brough i mnogi drugi policajci prošli su obuku o autizmu, što im pomaže u suočavanju s različitim situacijama s osobama koje imaju autizam, uključujući pronalaženje nestale djece.

Ovaj incident također pokazuje koliko je teško obiteljima s djecom s autizmom. Mnogi od te djece imaju tendenciju udaljavanja, što stručnjaci nazivaju “bijegom”. To je velika briga za oko polovicu svih obitelji s djecom ili odraslim osobama s autizmom. Studije su pokazale da ovi bijegovi često mogu biti vrlo opasni, posebno oko vode ili prometa.

Nakon spašavanja, zamjenik Brough zahvalio je Bogu. Rekao je: “Zahvaljujem Bogu što me doveo tamo i što je dječaka održao iznad vode. Dobro je disao kada smo stigli. Sve zahvaljujući Bogu što me stavio na pravo mjesto u pravo vrijeme.”

Božja ruka jasno je bila na djelu u ovom spašavanju. Pomogao je djetetu da privuče pažnju zamjenika i dao Broughu snagu da brzo djeluje. Zahvaljujemo Bogu što je spasio ovaj dragocjeni život i koristio zamjenika Brougha kao svoj instrument.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!