Osnivač Pridea u Engleskoj osuđen za seksualno zlostavljanje djece

Protiv Stephena Irelanda, osnivača i bivšeg direktora Pridea u Surreyju, te njegovog suradnika Davida Suttona, podignute su ozbiljne optužnice za višestruko seksualno zlostavljanje djece.

Stephen Ireland (40) i David Sutton (26), obojica iz Addlestonea, uhićeni su u srijedu. Ireland, koji je 2018. godine osnovao Pride u Surreyju, i Sutton, koji je bio volonter u organizaciji, trenutno su zadržani u pritvoru i očekuje se da će se pojaviti pred sudom u Stainesu u četvrtak.

Obojica se suočavaju s nizom optužbi uključujući šest točaka za seksualno zlostavljanje djeteta, zavjeru za otmicu djeteta, voajerizam i dogovaranje počinjenja kaznenog djela seksualnog zlostavljanja djece.

Stephen Ireland je također optužen za dodatnih 22 kaznena djela, uključujući silovanje djeteta mlađeg od 13 godina, seksualni napad, izradu nedoličnih fotografija djece i posjedovanje eksplicitnih pornografskih materijala s djecom.

David Sutton suočen je s dodatnih sedam optužnica, uključujući izradu i distribuciju nedoličnih fotografija djece. Sva navedena kaznena djela navodno su se dogodila između kolovoza 2022. i srpnja ove godine, izvještava BBC.

NAJNOVIJE!