Muslimani spalili crkvu u središnjoj Nigeriji

U ranim jutarnjim satima 10. kolovoza u nigerijskoj državi Niger, muslimani su spalili zgradu Otkupljene kršćanske crkve Božje (RCCG) u gradu Kontagori.

Ovo je drugi put da je ista crkva uništena; prethodni napad dogodio se prije deset godina, a tada su je vjernici ponovno izgradili unatoč protivljenju lokalnih muslimana.

Pastor Samson Ogbebor opisao je događaj kao vandalizam, naglasivši kako su muslimani već ranije pokušavali spriječiti izgradnju crkvene zgrade. Član crkve Markus Emmanuel potvrdio je da je zgrada potpuno uništena.

Kršćanska zajednica traži zaštitu i slobodu vjeroispovijesti, dok su lokalni kršćanski vođe pozvali muslimanske vođe da djeluju protiv nasilja. Državna vlada, putem glasnogovornice Aishe Wakaso, osudila je napad i obećala brzu istragu te kaznu za počinitelje. Incident je dodatno povećao vjersku napetost u regiji.

Nigerija je, prema izvješću Open Doors’s World Watch List za 2024. godinu, šesta najopasnija zemlja za kršćane, s visokim brojem ubojstava i otmica zbog vjere.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!