Donald Trump tvrdi da mu je Bog sačuvao život “kako bi spasio svijet”

Bivši predsjednik Donald Trump održao je konferenciju za novinare u svom golf klubu u Bedminsteru, New Jersey, u četvrtak (15. kolovoza) gdje je odgovarao na pitanja novinara. 

Dana 13. srpnja, Trump je držao skup u Butleru, Pennsylvania, kada se naoružani muškarac s puškom popeo na krov obližnje zgrade, otprilike 150 metara od Trumpa, i nekoliko puta pucao na bivšeg predsjednika.

Jedan od hitaca namijenjenih Trumpu u glavu pogodio ga je u uho, jer je Trump okrenuo glavu udesno dok je strijelac pucao.

Nakon pokušaja atentata, Trump je hvalio Boga što mu je spasio život, opetovano govoreći da je “samo Bog spriječio da se dogodi nezamislivo”.

Jedan novinar upitao je Trumpa u četvrtak: “Jeste li razmišljali o tome zašto vam je Bog spasio život?”

Trump je odgovorio: “Nešto se dogodilo, jer to je bilo čudo. Nikad nisam tako gledao. Publika je bila ogromna i bila je ispred mene.” Bivši predsjednik objasnio je da je gledao grafikon, nešto što rijetko koristi.

“Bio je to onaj koji koristim manje od 20% vremena. Uvijek je na kraju govora, a ne na početku govora, i uvijek je s lijeve, a ne s desne strane”, rekao je.

“Bog ima nešto s tim. To je čudo i Bog je imao nešto s tim”, ponovio je Trump. “A možda je to jer želimo spasiti svijet. Ovaj svijet propada.”

“Dakle, moglo bi biti”, dodao je. “Ali vjerujem u to.” Cijeli govor pogledajte ovdje.

Iako je Trump priznao da su “napravljene greške”, pohvalio je Tajnu službu jer je obavila “nevjerojatan posao” nakon što je pogođen metkom.

NAJNOVIJE!