Čak pet osoba optuženo za smrt glumca Matthewa Perryja

Pet osoba, među njima dva liječnika, optuženo je za opskrbu zvijezde serije “Prijatelji”, Matthewa Perryja, ketaminom, sedativom koji je uzrokovao njegovu smrt od predoziranja prije gotovo godinu dana.

Među optuženima su dva liječnika, njegov osobni asistent, dilerica droge u Hollywoodu poznata kao “kraljica ketamina” te još jedna osoba, a svi optuženi bili su dio kriminalne mreže koja je distribuirala drogu Perryju i drugima, rekao je američki državni odvjetnik Martin Estrada.

Iskoristili glumčeve probleme s ovisnošću da se obogate

“Optuženici su iskoristili probleme s ovisnošću gospodina Perryja kako bi se obogatili”, rekao je Estrada na konferenciji za novinare.

“Svaki je optuženik imao ulogu u lažnom propisivanju, prodaji ili ubrizgavanju ketamina koji je doveo do glumčeve smrti u listopadu 2023.”, dodala je upraviteljica američke Uprave za suzbijanje droga Anne Milgram.

Prema optužbi, Jasveen Sangha, koja je poznata kao “kraljica ketamina”, prodavala je doze koje su ubile Perryja iz svojeg “skladišta” u Sjevernom Hollywoodu.

Ketamin je kratkodjelujući anestetik s halucinogenim svojstvima, koji se ponekad propisuje za liječenje depresije i anksioznosti, a zlorabe ga rekreativni korisnici.

PROČITAJTE: Matthew Perry je umro u 54. godini života: Evo što je molio Boga u posljednjim danima

Liječnik Salvador Plasencia optužen je za distribuciju ketamina Perryju i njegovu osobnom asistentu, 59-godišnjem Kennethu Iwamasi, bez legitimne medicinske svrhe najmanje sedam puta. Iwamasa, koji je živio s Perryjem, priznao je da je ubrizgavao glumcu ketamin, pa tako i više puta na dan njegove smrti. Priznao je krivnju po jednoj točki optužnice, dok su se Sangha i Plasencia izjasnili da nisu krivi.

Vlasti tvrde da je Plasencia nabavio ketamin od dr. Marka Chaveza (54). U tekstualnim porukama Chavezu, Plasencia je razgovarao o tome koliko Perryju treba naplatiti za lijek, rekavši: “Pitam se koliko će ovaj moron platiti”. Istragom je utvrđeno da su optuženici Perryju podijelili otprilike 20 bočica ketamina za 55.000 dolara u gotovini između rujna i listopada 2023.

Chavez je priznao da je prodao ketamin Plasenciji i pristao je priznati krivnju po jednoj točki optužnice, prema sudskim dokumentima.

Peta optužena osoba je Eric Fleming, koji je priznao da je nabavio ketamin od Sanghe i da je Iwamasi podijelio bočice. I on je priznao krivnju za dvije kaznene točke.

Perry je umro u dobi od 54 godine

Umro je od akutnih učinaka ketamina i drugih čimbenika koji su uzrokovali da izgubi svijest i utopi se u hidromasažnoj kadi, navodi se u izvješću obdukcije iz prosinca 2023.

“Toksikološki testovi su otkrili da je Perryjevo tijelo sadržavalo ketamin u opasno visokim razinama koje se obično nalaze kod pacijenata u općoj anesteziji koje tijekom operacije nadziru stručnjaci”, navodi se u izvješću.

NAJNOVIJE!