Tihi preokret u Iranu: Masovni prijelaz s islama na kršćanstvo

Iran, nacija duboko ukorijenjena u islamskoj tradiciji više od četiri desetljeća, svjedoči neviđenom preokretu dok nezadovoljstvo teokratskom vlašću raste.

Suočeni s raširenom korupcijom, siromaštvom i jednom od najviših stopa ovisnosti o drogama na svijetu, mnogi Iranci gube vjeru u obećanja svojih islamskih vođa.

Nedavna anonimna anketa pokazuje da 80% stanovništva sada preferira demokratsku vladu umjesto trenutnog teokratskog režima.

U ovom ozračju očaja i frustracije događa se izvanredna duhovna transformacija. Izvještaji sugeriraju da je najmanje milijun Iranaca prešlo s islama na kršćanstvo, što izaziva uzbunu u vladi.

Kao odgovor, režim je navodno zatvorio 50.000 od 75.000 džamija u zemlji, što je jasan pokazatelj zabrinutosti vlasti zbog ovog rastućeg pokreta.

Iranska vlada doživljava širenje kršćanstva kao izravan izazov svom autoritetu, reagirajući pojačanim represijama.

Kršćanska okupljanja, uključujući biblijske studije i kućne crkve, često su meta racija, a sudionici su fotografirani, ispitivani i često zadržavani. Unatoč ovim rizicima, pokret nastavlja rasti, potaknut onim što neki opisuju kao božanske susrete kroz snove i vizije.

Ovo duhovno buđenje nije ograničeno na Iran. Slični trendovi pojavljuju se diljem islamskog svijeta, s značajnim rastom kršćanstva u zemljama poput Jemena i sve većom tolerancijom uočeno u Saudijskoj Arabiji.

Dok ovaj pokret tiho preoblikuje vjerski krajolik, mogao bi najaviti početak dubokih promjena ne samo u Iranu nego i diljem Bliskog istoka.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!