Nogometaš dao slavu Bogu nakon što je zaređen za pastora

Nogometaš Roberto Firmino dao je slavu Bogu nakon što je zaređen za pastora u evanđeoskoj crkvi u Brazilu.

Prema Kršćanskom institutu Firmino, koji je kršten 2020., suosnivač je crkve Manah u Macieu prije tri godine, a sada je preuzeo ulogu pastora.

U objavi na Instagramu, Firmino je podijelio da se od susreta s Kristom u njemu zapalila snažna želja za služenjem. Sada, stupajući u svoju pastoralnu službu, osjeća novi poziv i odgovornost.

Naslov glasi: “Ova je crkva ROĐENA u srcu Božjem i izuzetno smo zahvalni za privilegiju da izbliza svjedočimo svemu što je Gospodin učinio.”

Citirajući Efežanima 3,20, Firmino je napisao: “Sada njemu koji može učiniti beskrajno više od svega što tražimo ili mislimo, prema svojoj moći koja djeluje u nama.”

Roberto Firmino je izrazio svoje čuđenje Božjom milošću, rekavši: “Zapanjen sam veličinom Božjeg milosrđa prema nama. On doista bira ono što je malo vjerojatno! Hvala ti Isuse.”

Unatoč svojim novim pastoralnim dužnostima, ostaje profesionalni nogometaš s još dvije godine ugovora s klubom Al-Ahli iz Saudijske Arabije.

Sličnu priču o preobrazbi vjere podijelio je bivši napadač Crystal Palacea i Barnsleya, Bruce Dyer 2020. Dyer je otkrio kako ga je Bog spasio od života zlouporabe sredstava ovisnosti i očaja, što je na kraju promijenilo tijek njegova života.

Do dobi od 23 godine Dyer se borio s depresijom i razmišljao o prestanku nogometa. Međutim, nakon što je čuo bratovo svjedočanstvo o pronalaženju vjere dok je bio u zatvoru, Dyer je rekao da se “nikada nije osvrnuo”.

Sada kada se povukao iz nogometa, Dyer je odigrao ključnu ulogu u osnivanju Love Life UK Church, neovisne evanđeoske zajednice, u kojoj služi kao pastor.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!