Zašto Hrvatska potiče LGBTQ sadržaj u školama dok ga druge zemlje zabranjuju?

Hrvatska čini se nema ništa protiv propagande LGBTQ sadržaja u školama. Dapače, potiče ga i smatra potpuno prihvatljivim.

Ovaj mjesec bugarski parlament zabranio je LGBTIQ sadržaje u školama, pridruživši se zemljama poput Mađarske, Slovačke, Poljske i Rumunjske, koje su poduzele slične mjere.

U Hrvatskoj, međutim, LGBTIQ sadržaji ulaze u obrazovni sustav kroz programe civilnih udruga, često uz financijsku podršku države i Europske unije.

EU čak uvjetuje financiranje nekih projekata obveznim radionicama o rodnoj ravnopravnosti.

U Mađarskoj je zakon protiv pedofilije proširen na zabranu LGBTIQ sadržaja za maloljetnike, a slične mjere podržavaju i političari iz drugih zemalja.

U Hrvatskoj su nevladine organizacije, poput LORI i PaRiter, uvele seksualni odgoj u škole s naglaskom na rodnu ravnopravnost i prava LGBTIQ osoba, što je pokušaj nametanja liberalne ideologije djeci.

Programi su već uvedeni u nekoliko gradova, a udruge se zalažu za širu prisutnost LGBTIQ tema u udžbenicima, uključujući i vjeronauk. Ove inicijative su pokušaj normalizacije “seksualnih devijacija” i preodgoja djece prema ekstremno liberalnim vrijednostima, piše autorica na portalu Narod.hr.

NAJNOVIJE!