Hrvatski vatrogasci gaseći požar spasili malu vjevericu, njihov čin je dirnuo mnoge

Članovi Dobrovoljnog društva vatrogasaca Drenova su nedavno, tijekom požara, spasili malu vjevericu, a njihov čin je dirnuo mnoge.

“U 3:16 izlazimo na intervenciju šumskog požara na području Hreljin-Plase-Melnice s našim šumskim vozilom (D-2), autocisternom (D-4) i ukupno šest vatrogasaca te se pridružujemo ostalim vatrogasnim snagama koje su već bile na terenu. Tijekom intervencije naišli smo na napuštenu malu vjevericu, spasili smo je i predali u sigurne ruke u Šumski dvor, gdje će se o njoj brinuti dok malo ne ojača, naraste i vrati se u prirodu”, napisali su.

Jedna korisnica Facebooka je kasnije podijelila fotografije vjeverice te izrazila zahvalnost vatrogascima.

“Srce ogromno naših prekrasnih vatrogasaca uz to što čuvaju šume, nas ljude, čuvaju i sve druge malene i velike životinjice, na požarištu pronašli su bebu vjevericu, Pablo su mu dali ime, othraniti ćemo je i ponovno pustiti u srce prirode. Hvala vam što i na njih mislite”, navela je.

Brojni korisnici iste društvene mreže pohvalili su vatrogasce za ovaj plemeniti čin.

“Hvala vatrogascima što vode brigu o bespomoćnim životinjama”, “Bravo! Samo hrabro”, “Naši vatrogasci su neustrašive i nježne ljudine! Svaka čast! Pablo, brzo odrasti i uživaj u prirodi”, bili su neki od komentara.

NAJNOVIJE!