Skakačica u vis dala slavu Bogu nakon osvojene medalje

Australska kršćanska skakačica u vis, Nicola Olyslagers (bivša McDermott), osvojila je srebro za Australiju na Olimpijskim igrama u Parizu, ponovivši trijumf iz Tokija 2021.

Zlato je osvojila ukrajinska svjetska rekorderka Yaroslava Mahuchich. Ona i Olyslagers jedine nisu uspjele preskočiti 1,98 m, ali Australka nije uspjela preskočiti 2,00 m sve do trećeg pokušaja.

Dvije brončane medalje pripale su Eleanor Patterson (Australija) i Iryni Geraschenko (Ukrajina), koje su obje preskočile 1,95 metara.

Nicola je vrlo otvorena o svojoj vjeri. Nakon osvojene srebrne medalje odala je slavu Bogu na svom Instagramu.

Na tijelu ima istetovirano nekoliko biblijskih izjava, a kad god skoči, na zapešću stoji ispisan biblijski stih. Ovaj put je to bio 1. Ivanova 4,18.

Za Olyslagers, skakanje je “kao biti u crkvi. Moje štovanje možda nije moje pjevanje, to je u mojim stopalima dok preskačem šipku”, rekla je za ABC Sport nakon svoje pobjede.

Na svakom natjecanju ima svoju “zlatnu knjižicu”, kako je naziva, s natpisom “Za Njegovu slavu”.

Foto: Facebook

Vjeruje da Bog sve može promijeniti

Na cipelama osvajača srebrne olimpijske medalje sitnim crnim tiskom ispisana je riječ preporod, jer “moje srce i moja vizija sporta je vidjeti preporod”, rekla je skakačica u vis.

“Vjerujem da Bog može promijeniti bilo što, a u sportu sam vidjela toliko sportaša koji su lako pregorjeli… Vidjeti probuđenje u sportu znači vidjeti ljude oslobođene svega toga, i vidjeti Boga kako se pokreće u sportu tako da vidimo čuda kakva nikada prije nismo vidjeli”, istaknula je

Prisjetila se da ju je “prije nekoliko godina Bog oživio; oživio njenu ljubav prema sportu, oživio strast i oživio svrhu zašto radim to što radi”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nicola Olyslagers (@nicolalmcdermott)

Vječne krune

Sportašica na svojoj web stranici kaže da je “zadovoljstvo kojim skačem i od kojeg živim nekoć bilo potaknuto učinkom”, ali to se promijenilo kada je upoznala Isusa.

Od tada to želi podijeliti sa svima, a “skok u vis nudi platformu da se obznani nepristrana, stalna ljubav kralja”.

Olyslagers je, zajedno s drugim kršćanskim sportašima, suosnivač službe Everlasting Crowns. Vodila je biblijske studije i sastanke diljem svijeta.

Cilj službe je “vidjeti kolege sportaše preobražene Isusovom savršenom ljubavlju, koji se nalaze u crkvama i poučene da budu blagoslov svakom mjestu na koje budu poslani”.

“Naša strast je okupljanje sportaša na lokalnim i međunarodnim događajima, formiranje mreže vjernika. Nadamo se da će se oni uzdići, ne samo da imaju vjere, već i da se natječu s vječnom perspektivom”, dodaju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cindy Sember (@cindyofili)

U Instagram videu britanske trkačice s preponama Cindy Sember, Nicola Olyslagers se može vidjeti kako slavi Boga zajedno sa skupinom drugih sportaša u Olimpijskom selu.

NAJNOVIJE!