Damir (16) iz Vukovara se bori s leukemijom: Treba naše molitve i pomoć

Damir Pejić iz Vukovara se s leukemijom bori drugi put, a tek mu je 16 godina.

“Nekako je bio šok kad sam došao, kad sam napravio tu punkciju, kad su rekli da je. Taj prvi dan je bilo ono.. Šta ćeš, najgore je. A poslije toga ne možeš izaći iz situacije u kojoj jesi. Jednostavno se pomiriš i nastaviš dalje”, kaže Damir za Dnevnik.hr.

Sada je između dva ciklusa kemoterapije. Osjeća se dobro.

Jednostavnije rečeno, liječenjem su uništene maligne stanice, a to znači da je ispunjen glavni preduvjet za transplantaciju.

Sada treba naći podudarnog darivatelja matičnih stanica. Obitelj pomoći ne može, braće i sestara nema, a nedavno je ostao i bez majke.

“Ona je izgubila borbu od karcinoma što je otežalo cijelu situaciju. Zasigurno da je majka živa da bi je razveselilo da se izliječim tako da mi to daje dodatnu motivaciju”, kaže Damir.

Uz njega je brižna baka. Kako bi se što prije našao darivatelj, u Zakladi Ana Rukavina pripremaju akciju prikupljanja uzoraka u vukovarskom Domu zdravlja.

Snimka zaslona: Dnevnik.hr

“Ovim putem pozivam sve zdrave građane, ne samo da dođu u Vukovar već da se odazovu u 8 tranfuzijskih centara”, pozvala je Sandra Zeljković, voditeljica ureda Zaklade Ana Rukavina.

Od Osijeka i Zagreba preko Rijeke i Pule do Splita i Dubrovnika se može dati uzorak i upisati se u registar darivatelja bilo koji dan.

Sandra Zeljković ističe kako je sam postupak bezbolan.

Svi se nadaju da će se podudarni darivatelj brzo naći. A Damir želi da se pomogne i drugoj djeci. Doduše, ima još jednu želju.

“Samo nastaviti taj, eto, normalan život i ovo vrijeme koje sam tu bio u bolnici da nekako vratim, da ga provedem onako kako bi ga proveo da nisam tu…”, priznaje Damir.

Dragi Damire, neka ti se želja i ispuni.

NAJNOVIJE!