Konferencija koju je odobrio papa Franjo ugostila pro-LGBT govornike

Pro-LGBT konferencija, koju vodi otac James Martin, SJ, održana je od 2. do 4. kolovoza na Sveučilištu Georgetown, privukavši preko 300 sudionika.

Outreach, organizacija osnovana 2022. godine, cilja na stvaranje resursnog središta za susrete crkvenih vođa s LGBTQ vjernicima. Papa Franjo izrazio je podršku sudionicima u pismu Martinu.

Događaj je uključivao mise koje su predvodili kardinal Wilton Gregory i Martin, te panel rasprave na teme kao što su LGBTQ služba u župama, Biblija i homoseksualnost, te LGBTQ katolici u Crkvi.

Među govornicima su bili otac William Hart McNichols, bivši isusovac i ikonograf poznat po LGBT aktivizmu, i židovska profesorica Biblije Amy-Jill Levine, koja tvrdi da Sveto pismo ne osuđuje homoseksualne prakse.

McNichols je poznat po svom radu među osobama s AIDS-om i svojim kontroverznim umjetničkim djelima, dok Levine kritički razmatra tradicionalna tumačenja biblijskih tekstova o homoseksualnosti.

Katoličko učenje i dalje smatra homoseksualne čine “suštinski neurednim” te naglašava važnost čistoće za homoseksualne osobe.

NAJNOVIJE!