Djevojčica rođena bez nosa je meta ismijavanja, no ona ih je sve nadmašila

Djevojčica koja je rođena bez nosa naišla je na najružnije komentare i šale. Danas je nadmašila sve što je okolina od nje očekivala. Tessa je primjer da je na kraju dana najvažnija podrška i ljubav okoline.

Tessa Evans (8) iz Sjeverne Irske rođena je bez nosa, no to je ne sprječava da ima sretno djetinjstvo puno ljubavi i sreće, a posebno je sretna što su njezini roditelji pristali da ona bude prva osoba na svijetu dobiti nosni implantat izrađen pomoću 3D tehnologije.

Tessa je jedna od samo 100 osoba na svijetu sa sindromom Bosma arhinia microphthalmia (BAM).

Foto: bornwithoutanose / Facebook

Sa samo dvije godine ugrađen joj je 3D nos, a sa četiri godine veći nosni implantat, koji je kasnije morao biti izvađen zbog infekcije. Danas joj njezin medicinski tim iz Londona priprema novi implantat.

Odluku o operaciji njezini roditelji nisu olako donijeli. Ipak, vidjeli su to kao priliku da postupno poboljšaju Tessin izgled tijekom vremena, čineći njezin profil “normalnijim”. To uključuje presađivanje kostiju i kože, što se obično preporučuje tijekom adolescencije kada lice prestane rasti.

Tessa će iduće godine dobiti novi nos, a kako kaže, ne može ne biti oduševljena jer zna da će napokon imati nos.

“Jedva čekam svoj novi nos, jako će me usrećiti. Prvo što ću učiniti sa svojim novim nosom je da naslonim naočale na njega”, rekla je djevojčica.

Foto: tessabornextraordinary / Instagram

Djevojčica od rođenja diše na usta, iako je mala, vrlo je odlučna živjeti život kao i svi drugi.

“Sad kad uđe u sobu, svima popravi raspoloženje. Ona je ta zbog koje se svi osjećaju dobro”, rekao je njezin otac Nate, prenosi BrightSide.

Njegova kći kada su objavili njezine fotografije na društvenim mrežama u odjeljku za komentare dobila je velik broj ružnih i uvredljivih komentara.

S druge strane, djevojčica je primjer da je ljudski duh u stanju trijumfirati bez obzira na sve. Danas kada je upoznaju svi joj se nasmiješe jer nitko nije uspio slomiti njezin pozitivan duh.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!