Poruka na Facebooku poslana pogrešnoj osobi pretvorila se u neočekivani blagoslov za majku

Poruka na Facebooku poslana pogrešnoj osobi pretvorila se u neočekivani blagoslov za mladu majku troje djece kojoj je pomoć bila u velikoj potrebi.

Amy Rickel nikada nije mogla zamisliti događaje koji će se odvijati u njezinu životu.

Godine 2016. Amy se upravo preselila iz Michigana u Green Bay u Wisconsinu kako bi njezina djeca mogla biti bliže svom tati. Nažalost, ostala je bez posla, pokvario joj se auto, a za njezinu djecu nije bilo slobodnih mjesta ni u jednom skloništu.

Jednog je dana nehotice poslala poruku potpunom neznancu na Facebooku, misleći da je to njezin prijatelj. Ono što se potom dogodilo nije bilo ništa drugo nego čudo.

“Bok Briane, pitam se znaš li dobar biblijski stih za nekoga da se moli kada je u dubokom strahu, slab, uplašen i osobno očajan/izgubljen slomljen?”, napisala je Amy u Facebook poruci.

Brzo je shvatila svoju pogrešku i ispričala se. Međutim, čovjek koji je primio poruku, Brian Van Boxtel, shvatio ju je kao Božji znak koji ga je uputio da pomogne Amy.

Brian se prisjeća kako se pitao što bi Isus učinio u takvoj situaciji i sjeća se kako je Amy ‘kukala i molila’ kad joj je u naknadnoj poruci rekao da dolazi platiti njezin motel.

Na Brianov savjet, Amy je otvorila stranicu za donacije tražeći pomoć. Napisala je: “Svaka pomoć bit će dobrodošla i primljena s toplim srcem punim ljubavi i zahvalnosti, a mi ćemo je, kao obitelj, platiti čim budemo u mogućnosti. Hvala vam svima unaprijed što ste uopće razmišljali o pomoći mojoj obitelji; Možda nikad nećete znati koliko će mi to značiti, ali znajte da će biti svega u ovo doba godine, znajući da su svi na toplom i sigurnom!”

Snimka zaslona

Potpuni stranci su joj priskočili u pomoć

Događaji koji su uslijedili bili su izvan Amynih najluđih snova. Vratili su joj vjeru u čovječanstvo i obnovili vjeru u Boga.

Potpuni stranci priskočili su u pomoć. Žena po imenu Kathy Schumann ponudila je Amy na korištenje svoj kombi, a muškarac po imenu Chad Morack povezao je Amy s medicinskim regrutom kad je saznao da je licencirana medicinska sestra. Regrut je tada za Amy osigurao posao s punim radnim vremenom.

“[Ja sam] prilično zadivljena”, rekao je Amy. “Još uvijek mi je nekako nevjerojatno… Potpuno mi je vratilo vjeru u više od čovječanstva, moju vjeru u Boga.”

Brian je lako mogao ignorirati poruku i nitko ne bi trepnuo okom da je odlučio ne pomoći slučajnom strancu. Međutim, nešto ga je nagnalo da posegne za Amy.

Priznao je da ga je Bog postavio tamo gdje je bio potreban, rekavši: “Znam da me Bog imao na pravom mjestu u pravo vrijeme, pa sam poslušao svoje srce.”

Ova je priča dirljiv podsjetnik na to kako jedan mali čin dobrote, slušanje vlastitog osjećaja i djelovanje u skladu s njim može imati ogroman utjecaj na ljudske živote. Baš kad se Brian zapitao i bio naveden da pomogne Amy, drugi su se okupili kako bi je podržali.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!