Objavljen identitet mladića koji je ubio tri djevojčice, a ranio najmanje osmero djece u Engleskoj

Nakon saslušanja objavljeno je ime 17-godišnjaka optuženog za brutalno ubojstvo tri djevojčice i ranjavanje još najmanje osmero djece u engleskom gradu Southport.

Policija je objavila identitet 17-godišnjeg dječaka koji je optužen za ubojstvo triju djevojčica na plesnom tečaju u Southportu u Engleskoj. Riječ je o Axelu Rudakubanom porijeklom iz Ruande.

Sudac Andrew Menary odbio je izdati nalog za prikrivanje njegovog identiteta. Svoju odluku je objasnio riječima da “zadržavanje anonimnosti optuženika predstavlja opasnost i potencijalno može dovesti do širenja dezinformacija”, prenosi The Guardian.

Axel je u napadu nožem u ponedjeljak ubio tri djevojčice i ranio još osmero djece i dvoje odraslih

Optuženik bi u srijedu trebao napuniti 18 godina čime bi njegovo ime automatski postalo javno, a sudac je rekao da su prije toga htjeli otkriti njegov identitet kako to ne bi napravili mediji koji bi tu situaciju mogli iskoristiti za širenje neprovjerenih informacija.

Sudska odluka je uslijedila nakon što su britanski mediji objavili da je optuženik muslimanski imigrant što je dovelo do sukoba između policije i desničarskih prosvjednika. Policija je morala intervenirati u Southportu u utorak navečer nakon što su prosvjednici gađali džamiju. Petero ljudi je uhićeno tijekom nereda, a nekoliko članova policije zadobile je ozljede.

Petero djece se liječnici još uvijek bore za život. Tijekom saslušanja pokrivao je svoje lice trenirkom i odbijao govoriti. Nije htio potvrditi ni svoje ime.

Sljedeći će se put pojaviti na sudu u Liverpoolu, 25. listopada, a privremeni datum suđenja, u trajanju od šest tjedana, zakazan je za 20. siječnja.

NAJNOVIJE!