Alergični dječak (13) preminuo nakon što je na njega bačen komadić sira

Na tinejdžera, koji je bio alergičan na brojne stvari, uključujući mliječne proizvode, pšenicu, gluten, jaja, mlijeko i orašaste plodove, kolega iz razreda je bacio komadić sira.

Sir je došao u kontakt s njegovom kožom na vratu. Nedugo nakon toga hitno je prebačen u bolnicu u kritičnom stanju.

Nažalost, Karanbir Cheema je umro nekoliko dana nakon muke u bolnici Great Ormond Street. Kasnije je utvrđeno da je uzrok njegove smrti sindrom nakon zastoja srca.

Roditelji tinejdžera morali su isključiti Karanbirov aparat za održavanje života.

Prisjećajući se mučnog trenutka kada su se oprostili, njegova mama Rina rekla je za This Morning: “Nismo to htjeli isključiti – nije bilo pošteno prema njegovom malom tijelu da prolazi kroz ovo.

“Nasmiješio se kad se aparat isključio, odveli su ga u drugu prostoriju i rekli smo posljednje zbogom prije nego što je skinut i imao je osmijeh na licu.”

Dodala je: “Uvijek se moliš za čudo u posljednjem trenutku jer su njegova braća, sestre i njegovi stričevi bili uz njega.”

Dječak se samo igrao

Karanbir je sa sobom u školi imao EpiPen, no kasnije se otkrilo da je lijeku istekao gotovo godinu dana. Bio je to jedini adrenalin koji je uzeo prije nego što je tinejdžer doživio srčani zastoj.

Dječak koji je bacio sir na Karanbira tvrdio je da se samo ‘igrao’ i tvrdio da nije bio svjestan alergije na mliječne proizvode.

Iako je dodir s kožom već izazivao teške alergijske reakcije, rijetko se događa smrtonosni ishod.

Dr. Adam Fox, pedijatrijski savjetnik za alergije, rekao je istrazi o njegovoj smrti 2019., prema Sky Newsu: “Ovaj slučaj je izuzetno neobičan zbog prirode događaja koji je doveo do anafilaksije. Budući da su teške alergijske reakcije putem kontakta s kožom vrlo, vrlo rijetke, a ako je samo kontakt s kožom izazvao, u ovom slučaju fatalnu, anafilaksiju, vjerujem da je to bez presedana.

Nisam uspio pronaći nijedno izvješće o slučaju. Opširno sam istraživao ovo i nisam svjestan niti jednog smrtnog slučaja.”

NAJNOVIJE!