Brazilska sportašica ponosno izrazila svoju kršćansku vjeru na Olimpijskim igrama

16-godišnja brazilska skateboarderica Rayssa Leal ponosno je izrazila svoju kršćansku vjeru usred kontroverze oko percipiranog ismijavanja kršćanske simbolike tijekom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Nakon što je osvojila brončanu medalju u ženskom finalu uličnog skateboardinga u nedjelju 28. srpnja, Leal je koristila znakovni jezik da citira Ivana 14,6.

“Isus odgovori: ‘Ja sam put i istina i život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni'”, stoji u Svetom pismu.

Francuski olimpijci moraju se pridržavati načela sekularizma, zabranjujući im isticanje vjerskih simbola dok predstavljaju svoju zemlju.

Međutim, Međunarodni olimpijski odbor dopušta sportašima u Parizu da predstavljaju sebe, svoju vjeru i svoju naciju. “Za Olimpijsko selo vrijede pravila MOO-a”, rekao je glasnogovornik MOO-a Reutersu. “Nema ograničenja za nošenje hidžaba ili bilo koje druge vjerske ili kulturne odjeće.”

Godine 2021. Leal je s 13 godina postala je najmlađa brazilska olimpijka, osvojivši srebrnu medalju u uličnom natjecanju u skateboardingu. U nedjelju joj je njezin nastup donio drugu najvišu ocjenu od 92,88, poguravši je s petog na treće mjesto.

“Kad sam bila vrlo mlada, sanjala sam o tome da postanem sportašica na skateboardu”, rekla je Leal novinarima. “I evo me, s drugom olimpijskom medaljom s igara. Još jednom, hvala Bogu, osvojila sam medalju. Jako sam sretna što sam ovdje.”

NAJNOVIJE!