Jill Biden pohvalila antikršćansku Olimpijsku ceremoniju koja je ismijavala Posljednju večeru: ‘Spektakularno!’

Prva dama SAD-a Jill Biden vjeruje da je antikršćanska ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu bila “spektakularna”.

Jill je u Francuskoj gdje prisustvuje igrama s izaslanstvom iz SAD-a u kojem je, između ostalih, i Doug Emhoff, suprug potpredsjednice Kamale Harris.

To je izjavila tijekom doručka u Parizu u ponedjeljak kojim su se slavile nadolazeće Olimpijske igre 2028. u Los Angelesu.

“Dakle, sinoć je bilo jednostavno spektakularno”, rekla je Biden . “Kiša nam nije pokvarila raspoloženje. Na svakom koraku puta, mislio sam u sebi, ‘O moj Bože, o moj Bože. Kako ćemo ovo nadvladati?’”

Ovogodišnje svečano otvorenje naišlo je na kritike sve većeg broja uglednih javnih osoba, političara i vjerskih vođa, prvenstveno zbog bogohulnog prikaza Posljednje večere, prenosi Lifesitenews.com.

“Ovo je bilo nepoštovanje prema kršćanima”, rekao je direktor X-a Elon Musk.

Ovo je “naizgled sotonistički”, primijetio je Donald Trump Jr. “Korištenje igara za promicanje probuđene ideologije nema nikakve veze s bilo čim što igre predstavljaju.”

Biskup Joseph Strickland nazvao je događaj “novim padom za našu ljudsku zajednicu”.

Dok su mnogi drugi katolički klerici ukorili događaj i pozvali na bojkot i odštetu, papa Franjo je to do sada odbijao učiniti.

Koreograf svečanog otvorenja bio je Thomas Jolly, 42-godišnji homoseksualni Židov koji radi u umjetničkoj industriji kao glumac i kazališni redatelj.

Prohomoseksualna web stranica PinkNews navodi da je on “istraživao LGBTQ+ teme u svom scenskom radu”. Tvrdio je da želi biti siguran da se “svatko osjeća predstavljenim” na ceremoniji.

Bidenova pohvala Jollyjevim antikršćanskim nastojanjima odjekuje komentarima francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, koji je također pohvalio Jollyja zbog njegovog “kreativnog genija”.

Organizatori Olimpijade nakon toga su se polovično ispričali zbog ceremonije, rekavši da im je žao “ako je itko uvrijeđen”. Napomenuli su da su prikazali svečanost boga Dioniza, a ne Isusovu posljednju večeru.

NAJNOVIJE!