Papa Franjo šuti i ne iznosi mišljenje o bogohulnom spektaklu na otvaranju Olimpijskih igara

Puno je glasova koji su se podigli protiv parodije na Posljednju večeru koja je prikazana na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, kako od svećenstva tako i od laika, te drugih kršćana. Ali Papa šuti i njegovu šutnju je teško razumjeti.

Čak su se i sami organizatori morali ispričati. Kako javlja agencija Reuters, organizatori su se u nedjelju ispričali katolicima i drugim kršćanskim skupinama ogorčenim performansom na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara koji je parodirao slavnu sliku Leonarda Da Vincija “Posljednja večera”.

“Jasno je da nikada nije postojala namjera nepoštivanja bilo koje vjerske skupine. Ceremonija otvaranja pokušala je slaviti toleranciju zajednice”, rekla je Anne Deschamps, glasnogovornica Paris 2024, na konferenciji za novinare.

U kršćanskom svijetu, kako prenosi Infovaticana, tijekom cijelog vikenda nizale su se reakcije istaknutih crkvenih autoriteta kako bi iskazali odbijanje i neslaganje s tim činom. Ali ne i vođa svih njih, papa Franjo.

Papa, kako piše Infovaticana, ne može hodati, ali može govoriti, a za to ne propušta priliku kada može. A mogao je, pogotovo, u svom govoru Angelus. Ali ne, nije rekao ni jednu jedinu riječ. Neposredno prije toga, njegov račun na X-u (prethodno Twitter) izrazio je dobre želje za ove Igre. Ništa više.

Smatrate li da papa Franjo, kao poglavar najveće kršćanske Crkve, treba izraziti svoje mišljenje o ismijavanju kršćanstva na otvaranju Olimpijskih igara?

NAJNOVIJE!