Zadavio djevojku jer je mislio da mu je prenijela koronu: Sud mu ukinuo doživotnu kaznu, njezina obitelj bijesna

Obitelj talijanske studentice, koju je zadavio njezin dečko tijekom karantene, bijesna je nakon što je sudac poništio doživotnu kaznu osuđenom ubojici.

Antonio de Pace osuđen je na doživotni zatvor nakon što je zadavio Lorenu Quarantu (27) u njihovom domu u sicilijanskoj pokrajini Messina u ožujku 2020.

Lorenu, koja je te godine trebala diplomirati medicinu, tjedan dana mučila je grlobolja, dok je njezin dečko bio uvjeren da je to simptom covida-19.

On se navodno htio vratiti kući, no ona je htjela da ostane s njom. To je na kraju dovelo do žestoke svađe. Antonio je pretukao djevojku i zadavio je do smrti, ali je njegova doživotna kazna za ubojstvo poništena prošli tjedan.

Odluka je razljutila obitelj pokojnice

“Oduvijek je sanjala da postane liječnica. Ostalo joj je još nekoliko mjeseci do diplome, pred njom je bila svijetla budućnost. On to nije mogao podnijeti”, rekao je njezin otac Vincenzo.

Otac žrtve uvjeren je da covid-19 nema nikakve veze s ovom pričom, prenosi Daily Mail.

“Istina je da je imao kompleks manje vrijednosti”, dodao je suznih očiju dok se obraćao novinarima, aludirajući na to da mu je kći trebala biti liječnica, a dečko bolničar.

Nekoliko sati nakon što je davio i ubio Lorenu, Antonio se dva puta pokušao ubiti prije nego što se predao policiji.

Priznao je da ju je ubio jer mu je prenijela koronavirus, no test je bio negativan

De Pace je prije dvije godine osuđen na doživotni zatvor zbog teškog ubojstva. Njegovi odvjetnici žalili su se na odluku i iznijeli slučaj talijanskom najvišem žalbenom sudu u zemlji.

Ondje su tvrdili da je De Pace patio od gubitka sposobnosti prosuđivanja uzrokovanog stresom i strahom od virusa kada je ubio svoju djevojku.

Vrhovni sud prošlog je tjedna poništio mladićevu doživotnu kaznu.

Nakon što mu bude ukinuta doživotna kazna, slijedi ponovno suđenje. Kazna bi mu se mogla smanjiti na 24 godine, što znači da bi za dobro ponašanje mogao biti slobodan za 16 godina.

Odluka suda također je izazvala negodovanje javnosti u Italiji, a političari su osudili presudu.

NAJNOVIJE!