Katolička crkva u Parizu vandalizirana promuslimanskim grafitima

Još jedna katolička crkva u Francuskoj je vandalizirana.

Prema francuskoj web stranici CNEWS, vanjski dio Notre-Dame-du-Travail bio je išaran promuslimanskim i antikatoličkim grafitima. Jednom kipu je bio zabijen nož u vrat.

Vandalizam se navodno dogodio između nedjelje, 14. srpnja i ponedjeljka, 15. srpnja.

Grafiti na Notre-Dame-du-Travail, koji se nalazi u Parizu i na engleskom znači “Gospa od rada”, uključivali su slogane poput da se nevjernici trebaju moliti Allahu, da je Katolička crkva od Sotone i da će poglavari kršćana biti pogubljeni. CNEWS također javlja da su vandali ušli kroz vrata za nuždu te razbili vrata ormara i zapalili papire.

Dok je dopisnica LifeSitea iz Pariza Jeanne Smith ranije tvrdila da se napadi na crkve u Francuskoj “često povezuju s ‘autohtonim’ francuskim vandalima, od kojih su većina adolescenti ili mlade odrasle osobe”, jedno je od najistaknutijih djela zla počinjenih u crkve bila je smrt oca Jacquesa Hamela 2016. godine.

Hamel, koji je imao 85 godina, držao je misu 26. srpnja u župnoj crkvi Saint-Etienne-du-Rouvray u Normandiji. Tijekom njegove propovijedi dvojica islamskih terorista prerezala su mu grkljan.

Njegove posljednje riječi bile su: “Odlazi, sotono!” Hamela su mnogi katolici diljem svijeta prozvali “mučenikom” .

NAJNOVIJE!