Djevojčica (10) spasila život svojoj sestri (7) nakon što joj je ponovno dijagnosticiran rak

Sharrell Gilley, djevojčici s akutnom limfoblastičnom leukemijom (ALL) dijagnosticiranom sa tri godine, bolest se vratila u obliku akutne mijeloične leukemije.

Zbog rijetke komplikacije, kemoterapija je oštetila stanice koštane srži, te je jedina nada bila transplantacija koštane srži i matičnih stanica.

Njena 10-godišnja sestra Shantia bila je stopostotni donor.

Operacija je obavljena ovog mjeseca, a obje se djevojčice još oporavljaju. Majka Joanna Williams je izjavila kako je Shantia bila odlučna u želji da pomogne svojoj sestri: “Da, da, da, želim, spasit ću je.”

Sharrell je prošlog mjeseca ponovno podvrgnuta kemoterapiji kako bi se iskorijenile sve stanice raka, ali su razine stanica leukemije ostale visoke.

Sestre u bolnici; Foto: Gufundme.com

Obitelj je dobila izbor između transplantacije i palijativne skrbi, te su odlučili nastaviti s transplantacijom. “Ako ne pokušamo, nikad nećemo saznati,” rekla je Joanna.

Sharrell je hrabro izdržala pet godina borbe, uključujući izolaciju tijekom pandemije. Sada, kad je u bolnici, uživa u plesu, pjevanju, igri i druženju s terapijskim psom.

Krajem kolovoza bit će podvrgnuta testu kako bi se utvrdilo je li transplantacija uspjela. Obitelj za sada samo s nestrpljenjem iščekuje svoje dvije kćeri iz bolnice i svi se nadaju da će uskoro biti na okupu.

NAJNOVIJE!