‘Molite se za mene’: Kamala Harris nazvala pastora kada se odlučila kandidirati za predsjednicu

Potpredsjednica Kamala Harris navodno je nazvala svog pastora one noći kada se odlučila kandidirati za predsjednicu Sjedinjenih Država.

U nedjelju 21. srpnja, velečasni Amos C. Brown vodio je službu u Trećoj baptističkoj crkvi San Francisca, kada je primio poruku koja ga je obavijestila o odluci predsjednika Joea Bidena da se ne kandidira za reizbor.

Nakon službe, Kamala Harris je nazvala Browna, tražeći molitve za njezinu nadolazeću predsjedničku kampanju, prema izvješću Sojournersa.

“Rekla mi je: ‘Pastore, nazvala sam jer želim da molite za mene, [moga muža] Douga, ovu zemlju i utrku u kojoj se namjeravam kandidirati za predsjednicu’”, prisjetio se Brown.

Nastavio je: “Razmijenili smo ljubaznosti, čestitao sam joj jer će biti sjajna predsjednica i molili smo se. Bila je tako ljubazna i zahvalna što sam odvojio vrijeme.”

Brown je ispričao kako je u njihovom razgovoru podsjetio Kamalu na učenje iz Miheja 6,8 o pravdi i poniznosti.

“To je ono što trebamo u ovoj naciji. Previše je arogancije i egocentričnosti nakon svog ovog trumpizma”, rekao je.

Brown je rekao da poznaje Harris i njezinu obitelj više od dva desetljeća, nazivajući Harrisovu majku “sjajnom učenjakinjom i znanstvenicom”.

Shyamala Gopalan Harris bila je hinduistica iz Chennaija u Indiji, koja je radila na istraživanju raka dojke. Harrisov otac, Donald Harris, profesor je emeritus na Sveučilištu Stanford iz baptističke tradicije.

Dok je odrastala, roditelji su je upoznali s hinduističkom i baptističkom vjerom.

U svojim memoarima iz 2019. Harris je opisala: “Moja najranija sjećanja na biblijska učenja upoznala su me s Bogom punim ljubavi koji nam zapovijeda da ‘govorimo u ime onih koji ne mogu govoriti sami za sebe’ i da ‘branimo prava siromašnih i potrebitih’.

Brown je pohvalio Kamalinu odluku da se pridruži Trećoj baptističkoj crkvi zbog njezine povijesne uključenosti u pokrete za građanska prava.

NAJNOVIJE!