Crkve Engleske i Walesa zalažu se za okruženje koje prihvaća LGBT+ osobe u crkvenim školama

Nacionalno društvo za obrazovanje Crkve Engleske (4630 škola) i Crkva u Walesu (200 škola) objavili su nacrt smjernica za zaustavljanje školskog nasilja i u svom konzultacijskom dokumentu na 59 stranica promoviraju LGBT+ prava među djecom, bez obzira na teološke prigovore.

Nazvan ‘Procvat za sve: smjernice protiv zlostavljanja za škole Crkve Engleske’, nacrt je objavljen ovog mjeseca, u isto vrijeme kada su čelnici iz 1300 crkava različitih denominacija pisali novom premijeru Sir Keiru Starmeru, izražavajući zabrinutost zbog planova za prekid konverzijske terapije.

U predgovoru smjernicama, velečasni dr. Jonathan Frost, biskup Portsmoutha, vodeći biskup za obrazovanje i predsjednik Nacionalnog društva, rekao je da dokument postavlja temeljna načela koja podupiru predanost anglikanskog tijela obrazovanju.

“Nadamo se i molimo da će ove resurse koristiti škole diljem zemlje kako bi se omogućio takav procvat i osiguralo da svako dijete, znajući da je jedinstveno i stvoreno na sliku Božju, pronađe u našim školama sigurno okruženje u kojem se maltretiranje bilo koje vrste ne tolerira. Svi bi trebali znati da ih se voli, podržava i štiti, bez obzira na fizički izgled, spol, rasu, vjeru, etničku pripadnost, socioekonomsko porijeklo, akademske sposobnosti, invaliditet, dob ili seksualnu orijentaciju.”

Crkvene škole podupiru lokalni biskupijski odbori za obrazovanje.

NAJNOVIJE!