Hinduistički ekstremisti otimali Biblije djeci i tukli članove crkve na bogoslužju

Bogoslužja u crkvi u selu Thuvadara u središnjoj indijskoj državi Madhya Pradesh obustavljena su otkako su hinduistički ekstremisti napali crkvu 1. lipnja.

Rulja od oko 20 seljana, predvođena članovima hinduističke ekstremističke skupine Bajrang Dal, upala je u kuću pastora Damora u selu Thuvadara, ometajući bogoslužje i istukavši 50 ljudi okupljenih na molitvi.

Napadači su stigli oko 16 sati, oduzeli djeci Biblije i počeli tući članove i članice, rekao je pastor Damor.

“Bio je kaos”, rekao je pastor, a prenosi The Christian Post. “Djeca i žene su plakali, vikali, tražili da prestanu, ali su ih silom odvukli iz moje kuće. Kada sam pokušao spriječiti rulju da nasrne na žene i djecu, odgurnuli su me i zaprijetili mi da će me ubiti ako ponovno budem molio u selu.”

Drugi su također pokušali zaštititi djecu i žene dok je rulja uhvatila 54-godišnjeg kršćanina identificiranog samo kao Noorji i gurnula ga nekoliko metara ispred pastorovih prostorija.

Kamenovali člana crkve

“Mafija je počela bacati kamenje na Noorjija. Izolirali su ga od crkve, otjerali su ga nekoliko metara i počeli ga gađati kamenjem”, rekao je pastor Damor. “Tada su pokazali na Noorjija i upozorili članove da će tko god se okupi na molitvama biti kamenovan do smrti. Plašili su djecu pokazujući na Noorjija, govoreći: ‘Pogledajte ga! Ovo bi mogao biti ti ako opet dođeš na molitvu.'”

Noorji je bio na liječenju u privatnoj bolnici u Jabui više od mjesec dana.

“Još se nije potpuno oporavio”, rekao je pastor. “Liječenje je bilo vrlo skupo za njegovu obitelj. On je samo radnik i zarađuje dnevnicu za život.”

Skupina Bajrang Dal ciljala je na Noorjija jer je cijela njegova obitelj povjerovala u Krista.

Seoski su kršćani kasnije otišli u policijsku postaju Ranapur Taluk prijaviti napad. Pastor Damor je policiji detaljno opisao činjenice o napadu, ali rulja je ubrzo stigla i policajci su stali na stranu napadača.

“Svaki put kad odemo u policijsku postaju prijaviti napad, policija nam ne vjeruje”, dodao je pastor.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!