Jedna od najpopularnijih katoličkih aplikacija za molitve cenzurirana u Kini

Hallow, aplikacija za molitve pokrenuta 2018., zabranjena je za preuzimanje u Kini, kaže njezin osnivač Alex Jones.

Ovo novo ograničenje pridodaje se nizu napada koje je izvršila Komunistička partija Kine protiv kršćana.

Ovo je nova prepreka ispoljavanju vjere s kojom se susreću kršćani u Kini. Hallow, svjetski poznata američka molitvena aplikacija, zabranjena je i uklonjena s platformi za preuzimanje poput App Storea. To kaže osnivač aplikacije, Amerikanac Alex Jones, u tvitu objavljenom 15. srpnja na X-u.

“Hallow je upravo izbačen iz App Storea u Kini. Molim se za sve kršćane u Kini.” Prema kineskoj komunističkoj administraciji, aplikacija Hallow se “smatra da uključuje sadržaj koji je nezakonit u Kini” i “zbog toga se mora ukloniti”, rekao je Alex Jones za CNA.

Hallow je u samo nekoliko godina postao bitan dio svakodnevnog života milijuna katolika

Ova katolička aplikacija nudi pomoć ljudima u molitvi, objavljujući sadržaje koje su napisali svećenici, biskupi i vjernici. Prevedena je na petnaestak jezika širom svijeta. U veljači 2024. postala je najpreuzimanija aplikacija na App Storeu. Preuzeta je 14 milijuna puta od lansiranja i korištena je za molitvu više od 400 milijuna puta u više od 150 zemalja, kaže njezin osnivač. Nemoguće je znati koliko je kineskih katolika preuzelo aplikaciju prije nego što ju je vlada cenzurirala.

Međutim, prema riječima Alexa Jonesa, koristile su je “tisuće” njih. “Nastavit ćemo služiti našoj braći i sestrama u Kristu u Kini najbolje što možemo putem naše web stranice, naše web aplikacije, sadržaja na društvenim mrežama, ali prije svega našim molitvama”, zajamčio je osnivač

Katolici predstavljaju oko 1% stanovništva Kine, odnosno 12 milijuna ljudi. Kršćani svih vjera suočeni su s mnoštvom progona, posebno usmjerenih protiv takozvanih “podzemnih” crkava.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!