Španjolski nogometni izbornik Luis de la Fuente posvjedočio: “Ne postoji jedan, nego tisuću razloga da vjerujemo u Boga”

Španjolska je zasluženo osvojila svoj novi naslov na Euru 2024. protiv Engleske u finalu. Nekoliko puta svoju vjeru je posvjedočio izbornik Luis de la Fuente.

Prije nekoliko dana španjolski izbornik Luis de la Fuente ispovjedio je svoju vjeru u intervjuu za Cope, časopis Španjolske biskupske konferencije. Za njega znak križa prije utakmice nije praznovjerje nego znak vjere.

De la Fuente je ranije u intervjuu za španjolske novine El Mundo rekao da život nema smisla ako ne vjerujete u Boga. “To je nešto što morate živjeti, trebalo vam je objasniti. Ja sam religiozan jer sam to izabrao. Dolazim iz religiozne obitelji, ali kroz život sam imao mnogo dvojbi i odmaknuo sam se od vjere daleko.” Ali kasnije je ponovno pronašao vjeru i odlučio se osloniti na Boga u svemu što radi. “Ne postoji jedan, nego tisuću razloga za vjerovanje u Boga. Bez Boga ništa u životu nema smisla.”

Biskupi ističu vjeru izbornika

Nekoliko španjolskih biskupa čestitalo je nacionalnoj nogometnoj reprezentaciji te istaknulo vjeru njihovog trenera Luisa de la Fuentea.

Nadbiskup Seville, José Ángel Saiz Meneses, čestitao je reprezentaciji na X-u nakon što je pobijedila u finalu ove nedjelje u Berlinu. Saiz je istaknuo da je nacionalni izbornik “duboko vjeran čovjek, bez kompleksa oko javnog očitovanja svoje vjere”. Za nadbiskupa, trener je “znao prenijeti vjeru, poniznost, vrijednost momčadi iznad individualnosti, duh žrtve, truda, povjerenja.”

Također na X-u, biskup Orihuela-Alicantea, José Ignacio Munilla, podijelio je trenerovo svjedočanstvo vjere, kada ga je novinar ateist na konferenciji za novinare ispitivao o ulozi koju će Bog igrati u finalnoj utakmici.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!