Vatikan osudio nasilje: Pokušaj atentata na Trumpa ranjava demokraciju

Nakon pucnjave u bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, i Vatikan je osudio nasilje.

Vatikan je izrazio zabrinutost zbog pokušaja atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, nazvavši ga ranom demokracije. U priopćenju koje je u nedjelju distribuirao Vatikanski ured za tisak stoji: “Sveta Stolica izražava zabrinutost zbog nasilja ove noći, koje je ranilo ljude i demokraciju te uzrokovalo patnju i smrt. Pridružuje se molitvama američkih biskupa za Ameriku, za žrtve i za mir u zemlji, da motivi nasilnika nikada ne prevladaju.”

Američki biskupi prethodno su pozvali na molitve za mir i “kraj političkog nasilja, koje nikada nije rješenje za političke nesuglasice”. Ujedno su osudili političko nasilje i pozvali na molitvu za Donalda Trumpa, ozlijeđene u napadu i obitelji poginulih. Papa Franjo nije komentirao pokušaj atentata tijekom nedjeljne molitve.

Trump je upucan tijekom predizbornog nastupa u Butleru u Pennsylvaniji u subotu navečer. Ranjen je u uho, a tjelohranitelji su ga doveli na sigurno. U međuvremenu je rekao da mu je dobro. Jedna osoba je poginula, a dvoje je teško ozlijeđeno. Osumnjičenog napadača ubile su sigurnosne snage. Američke vlasti identificirale su ga kao Thomasa Matthewa Crooksa. O motivima 20-godišnjeg američkog državljanina još se ništa ne zna.

NAJNOVIJE!