Bivši pastor, njegova djeca i unuci stradali u kućnom požaru

Šest osoba koje su stradale u požaru u kući u Wisconsinu identificirano je kao bivši crkveni pastor, dvije njegove kćeri i tri unuke, prema vlastima i crkvenim dužnosnicima.

Požar je izbio u nedjelju rano ujutro u selu Necedah.

Ured šerifa okruga Juneau objavio je u priopćenju za javnost 2. srpnja da su žrtve 66-godišnji Steven Witte, 38-godišnja Charis Kuehl, 35-godišnja Lydia Witte i troje djece u dobi od dvije, pet godina, i osam.

U zajedničkoj izjavi, osoblje luteranske crkve Beautiful Savior u Green Bayu i predsjednik evangeličke luteranske sinode Wisconsina Mark Schroeder podijelili su da je Steve Witte služio kao misionar na Tajlandu i kao pastor u luteranskoj crkvi Beautiful Savior od 2001. do 2009. godine.

Crkva je objavila izjavu na svojoj web stranici koja je djelomično glasila: “Čitanje poslanice za ovaj tjedan sadržavalo je Pavlove riječi da je bio zbunjen, ali ne i u očaju.

Postoje trenuci kada je ono što Bog dopušta zbunjujuće. Članovi Steve i Mary Witte su bili na odmoru i održavali su obiteljsko okupljanje u blizini Necedaha. Tijekom noći izbio je požar i šest članova obitelji je umrlo.”

Izjava se nastavlja: “Iako “zbunjen” kršćanin nikada ne mora biti “u očaju.” Božje misli su skrivene, ali On je obećao da će djelovati kroz tragediju kako bi postigao ono što će biti otkriveno kao dio njegove dobre i milostive ljubavi prema Njegovoj djeci … Molim vas, držite u svojim molitvama sve koji tuguju!”

Državni vatrogasni dužnosnik pomaže u istrazi požara za koji je šerifov ured izjavio da se čini slučajnim.

NAJNOVIJE!