Bebu s glavom vanzemaljca nazivaju đavoljim djetetom, a u pitanju je rijedak sindrom

Bajeneza Liberata, žena iz Ruande u Africi živjela je sasvim običnim životom, bez puno novca, ali s dovoljno obiteljske sreće.

Imala je muža, djecu, a onda je opet ostala trudna. I dok se činilo da će se radost u njezinoj obitelji samo umnožiti rođenjem još jednog nasljednika, uslijedio je pakao kakav nije mogla zamisliti ni u najgorim noćnim morama. Tako počinje teška priča majke i ‘vanzemaljske bebe’.

Prije porođaja Bajenezu je suprug odveo u bolnicu i odavala je dojam najsretnije osobe na svijetu.

Međutim, u istom trenutku kada mu je žena rodila dijete s deformitetom, on je promijenio boju lica, svoje mišljenje, svoja uvjerenja i svoj pogled na svoju budućnost, i prije nego što ih je zauvijek napustio rekao je: “Vrati dijete đavlu, gdje mu je mjesto i odakle je došlo”. Okrenuo se, otišao i Bajaneza ga više nikada nije vidjela.

S obzirom na to da žive u nerazvijenom dijelu središnje Afrike, ova nesretna majka nikako nije mogla dobiti potrebnu pomoć svom djetetu.

Liječnici nisu znali postaviti dijagnozu i predložiti terapiju ili operativni zahvat kako bi bebu, koja je u stalnim bolovima, spasili od nesretne sudbine – i bojali su je se, kao i većina mještana tog grada.

Snimka zaslona: Afrimax English/YouTube

Majka je izabrala teži put

Samu i ostavljenu iz bolnice, dobrodušni muškarac odvezao ju je kući, a kako nije imala posao, a u novonastalim okolnostima brige za bolesno dijete nije ga mogla ni tražiti, odlučila je uzeti težak korak – ostaviti stariju djecu na milost i nemilost životu u gradu da samostalno žive, a ona sa bolesnom bebom otići u udaljeno selo, rodno mjesto, kod roditelja i pokušati tražiti konkretnu pomoć.

Nažalost, kada je prolazila s bebom nailazila je na prestravljene ljude i izbezumljene poglede, a Bajeneza je priznala da su je mnogi savjetovali da ubije dijete, kako bi prekratila patnju i njemu i sebi – što joj je i u najcrnjim mislima i najgore dana nije mi pala na pamet! Upravo suprotno – nastavila se svim silama boriti za njegov oporavak!

Priča o bebi s deformitetom, koja neprestano plače od velikih bolova, dospjela je u medije, a za tešku priču djeteta i majke čuli su mnogi dobri ljudi diljem svijeta koji su uspjeli shvatiti o kakvom se zdravstvenom problemu radi.

Beba ima Pfeifferov sindrom – o tome se radi

Otvorena je stranica GoFundme za prikupljanje donacija, a što se tiče problema, kako prenosi Daily Star, radi se o takozvanom “deformitetu u obliku lista djeteline”, koji je u stručnoj literaturi poznat kao Pfeifferov sindrom.

Nastaje kada se spojevi ili šavovi između kostiju bebine lubanje spoje prije rođenja. Postoje tri različite vrste, a prva dovodi do “blagih učinaka”, uključujući “široke palčeve” i “palčeve na nogama”. Tip 2 i 3 mnogo su teži jer su zahvaćeni mnogi šavovi, a oblik glave i lica je “abnormalno povećan”.

Nosimo ovu majku i njenu djecu, a posebice bolesnog mališana, u našim molitvama Bogu!

NAJNOVIJE!