Molitva opraštanja: Evo kako možete moliti kada vas drugi povrijede

Molitva opraštanja potrebna je kada nas drugi povrijede. Naše uvrede trebamo odmah donijeti Gospodinu i moliti Ga za milost da možemo oprostiti.

Dragi Gospodine, osjećam se povrijeđenim riječima i postupcima drugih. Svaki put kada me povrijede, pretjeram s razmišljanjem i počnem preispitivati ​​svoju vrijednost i sposobnosti. Ponekad to učine nesvjesno i nenamjerno.

Tvoja Riječ kaže da kada su Tebe vrijeđali, nisi uzvratio vrijeđanjem; kada si bio zlostavljan i patio, nisi prijetio osvetom, nego si Sebe i sve povjerio Onome pravedno sudi. Pomozi mi da postupim na Tvoj način.

Molim Te, Gospodine, stvori mi srce čisto, obnovi u meni duh postojan. Kada me vrijeđaju, podsjeti me da su i Kralju kraljeva pljuvali u lice. Podsjeti me da su te ismijavali, tukli i vrijeđali.

PROČITAJTE: Oprosti mi i pomozi mi da oprostim: Molitva Gospodnja za svakodnevne grijehe

Umjesto da se branim i razvijam ljutnju i ogorčenost prema drugima, vodi me da budem mirotvorac i donesem pomirenje onima oko sebe. Omekšaj moje srce, tako da umjesto da me vrijeđaju riječi, djela i stavovi drugih, mogu lako opraštati i tražiti načine da Te proslavim.

Pomozi mi da uzmem svoj križ i pođem za Tobom. Kada me preziru i omalovažavaju, daj mi milost da sačuvam čisto srce, slobodno od uvrede i neopraštanja.

Gospodine, daj mi srce ponizno. Daj mi srce kao Tvoje srce. Daj mi srce koje je spremno otpustiti. Daj mi srce kao srce djeteta. Pomozi mi da ne dopustim da me uvreda preuzme.

Daj da budem voljan ispitati se i osloniti se na Tvoju snagu u svojim slabostima. Pomozi mi da shvatim da ja nisam ono što ljudi govore, misle ili kako se prema meni ponašaju; ja sam ono što Ti kažeš da jesam. Ja sam ono što Tvoja Riječ kaže. Moja vrijednost je u Tebi. U Tvoje sveto ime molim, amen.

NAJNOVIJE!