Budistički redovnici vodili ‘meditaciju’ pred oltarom Katoličke crkve

Tibetanski budistički redovnici podučavali su katolike o budističkim običajima i vodili ih u pjevanju u katoličkoj župi Uskrsnuća u Tualatinu, Oregon, 26. lipnja 2024.

Pet redovnika iz samostana Gaden Shartse u južnoj Indiji, sljedbenici Dalaj Lame, predstavili su budističku meditaciju maloj skupini starijih katolika i vodili molitvenu sesiju u crkvenom prostoru.

Zabrinuti župljanin, koji je događaj dokumentirao za LifeSiteNews, izrazio je nezadovoljstvo zbog izvođenja budističkih molitvi i pjevanja ispred oltara. Župljanin je također kritizirao usporedbu Krista s Budom te ignoriranje Kristove patnje i smrti na križu.

Fotografije prikazuju kako su redovnici demonstrirali budističke prakse i odgovarali na pitanja o primjeni tih tehnika u svakodnevnom životu.

Otac Bill Moisant, župnik, istaknuo je događaj u župnom glasilu, rekavši da redovnici pomažu ljudima u postizanju mira, suosjećanja i radosti, te su te vrijednosti povezane s kršćanskim učenjima.

Međutim, Kanonsko pravo zabranjuje korištenje katoličkih crkava za aktivnosti koje nisu u skladu sa svetošću mjesta, što uključuje podučavanje nekršćanskih običaja. Kritičari naglašavaju kako bi katolički laici trebali prakticirati tradicionalne metode meditacije, poput krunice i Lectio Divina.

Unatoč kontroverzama, župa nastavlja nuditi programe poput “Nježne joge za svakoga”, iako se joga smatra nekompatibilnom s katoličanstvom.

NAJNOVIJE!